Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο ΟΠΑΠ γιορτάζουν τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας με την διεξαγωγή του TROPHY TOUR powered by OPAP, το οποίο είχε πρώτο σταθμό τη Λάρισα (03/06) και δεύτερο την Θεσσαλονίκη (04/06).

Κατά τη σημερινή ημέρα το τρόπαιο «ταξίδεψε» στην πλατεία Αριστοτέλους με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική καθώς η πλατεία γέμισε από κόσμο που ήθελε να φωτογραφηθεί με το τρόπαιο και τους Έλληνες Legends.

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρωταγωνιστές του έπους της Πορτογαλίας, οι άνθρωποι που εξύψωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κορυφή της Ευρώπης το 2004.

Συγκεκριμένα, εκεί ήταν ο αρχηγός της ομάδας του 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Άγγελος Χαριστέας, οι οποίοι αποθεώθηκαν από τους παραβρισκόμενους, φωτογραφήθηκαν με φόντο το τρόπαιο και με αρκετούς φιλάθλους, μοίρασαν αυτόγραφα σε μικρά παιδιά και επανάφεραν στο κοινό τις μνήμες από το μαγικό καλοκαίρι του 2004.

Η έναρξη των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων και της έκθεσης του τροπαίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου στην πλατεία Σάπκα, στην Λάρισα, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και φωτογραφήθηκε με το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004.

Την εορταστική εκδήλωση στην Λάρισα τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωταθλητής Ευρώπης Κώστας Χαλκιάς και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την Εθνική.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Δημήτρης Μπουχλαριώτης.

Η εφετινή διοργάνωση του EURO συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 ετών από το έπος της Πορτογαλίας, την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου από την Εθνική το 2004.

Η ΕΠΟ και ο ΟΠΑΠ γιορτάζουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό «θαύμα» διοργανώνοντας το TROPHY TOUR powered by OPAP σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους που θα φιλοξενήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του TROPHY TOUR powered by OPAP το βαρύτιμο τρόπαιο θα «ταξιδέψει» σε γενέτειρες πόλεις παικτών της «χρυσής» Εθνικής, με στόχο να αναβιώσουν οι ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και συγκίνησης που έζησαν οι φίλαθλοι το καλοκαίρι του 2004.

Σε κάθε πόλη-στάση του TROPHY TOUR powered by OPAP θα παραβρίσκονται ένας ή και περισσότεροι από τους  LEGENDS 2004. Το κοινό θα μπορεί να φωτογραφηθεί μαζί τους και με το τρόπαιο, καθώς και να συμμετάσχει σε δράσεις – έκπληξη.

Πηγή