Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου η ποιήτρια Κατερίνα Θανοπούλου, ύστερα από τη μάχη ενός χρόνου με καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως δημοσιεύτηκε στο προφίλ της στο Facebook, η αγαπημένη ποιήτρια απεβίωσε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, με την κόρη και τον σύζυγό της να την αποχαιρετούν με κοινή ανακοίνωση.

«Αγαπημένοι μας φίλοι, σήμερα τα ξημερώματα η αγαπημένη μας Κατερίνα Θανοπούλου, ένας πολύ δυνατός και γεμάτος ζωή άνθρωπος, έφυγε από κοντά μας», αναφέρει η ανάρτηση.

Στη συνέχεια του τελευταίου «αντίο» αναφέρεται: «Ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος όπου μαζί με την Τελίτσα της, το νέο της παραμύθι που τόσο την αντιπροσώπευε και αγαπούσε, ξεκινάει ένα ταξίδι στο Σύμπαν».

«Επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Σύντομα θα ανταμώσουμε όλοι μαζί όμως να την τιμήσουμε με όλα τα δέοντα».

Η Κατερίνα Θανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Αρκά και μητέρα Κρητικιά. Υπήρξε μαθηματικός ειδικής εκπαίδευσης με σπουδές σε διάφορους τομείς (Ειδική Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική και Εξ Αποστάσεως) και ποιήτρια.

Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης του εκπαιδευτικού», καθώς και σε επιμέλειες και εικονογραφήσεις βιβλίων.

Ανέπτυξε δράση σε τομείς του πολιτισμού, του θεάτρου, της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης, όπου και διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής από το 2014 έως το 2016.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Λαβύρινθος Μνήμη» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2015 και βρίσκεται στη δεύτερη έκδοση. Τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Άπνοια Μνήμη» και το τελευταίο της βιβλίο «Η τελίτσα και το σύμπαν» εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2024.

Κατέβηκε ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με την “ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”, στις Ευρωεκλογές του 2019.

Πηγή