Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα ως εξωτερικό σύμβουλο για στρατηγικές υποθέσεις τον Ολεξάντρ Καμίσιν, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, με διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Ο Καμίσιν, που ήταν υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών και αρμόδιος για την παραγωγή όπλων, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ενός ευρύ ανασχηματισμού στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται «νέα ενέργεια» και προχώρησε στον μεγαλύτερο ανασχηματισμό της ουκρανικής κυβέρνησης μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Το κοινοβούλιο ψήφισε για τον διορισμό εννέα νέων υπουργών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών και δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος προχώρησε ακόμη ένα βήμα στην αναδιάρθρωση της ομάδας του και δημοσίευσε διατάγματα για τον διορισμό νέων προσώπων στο γραφείο του.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την αμυντική μας βιομηχανία», σχολίασε ο Καμίσιν στο Telegram μετά τον διορισμό του. Πρόσθεσε εξάλλου ότι θα φροντίζει και για άλλα στρατηγικής σημασίας ζητήματα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Καμίσιν ήταν αρμόδιος για τη σημαντική αύξηση της εγχώριας παραγωγής όπλων εν μέσω του πολέμου και ήταν η κινητήριος δύναμη των προσπαθειών να λάβει το Κίεβο περισσότερη χρηματοδότηση, εμπειρία και τεχνολογία από τη Δύση ώστε να βελτιώσει την παραγωγή όπλων του.

Ο Ζελένσκι διόρισε επίσης τον Βίκτορ Μικίτα, κυβερνήτη της δυτικής επαρχίας Ζακαρπάτια, νέο αναπληρωτή προσωπάρχη του με αρμοδιότητα τον έλεγχο των επαρχιών.

Ο Μικίτα διευκρίνισε ότι βασική του αρμοδιότητα θα είναι να διασφαλίζει το αποτελεσματικό έργο των στρατιωτικών διοικήσεων των επαρχιών και να βελτιώσει την επικοινωνία και την εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών, των τοπικών κοινοτήτων και των επιχειρήσεων.

Πηγή