Ευφορία: Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Ιουνίου βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Helleniq Energy (8,2 ευρώ), η οποία χθες συμπλήρωσε την 6η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Κάπως έτσι, η εισηγμένη έχει πλήρως ανακάμψει από τα χαμηλά των 7,8 ευρώ, στα οποία βούτηξε μετά την επιβολή του έκτακτου φόρου. Σήμερα, στο μεταξύ, οι μέτοχοι θεμελιώνουν το δικαίωμα στο μέρισμα.

Ράλι 64%: Τιμή – στόχο στα 27,4 ευρώ δίνει για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η AXIA, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy», μετά τη συμφωνία πώλησης της συμμετοχής στην Τέρνα Ενεργειακή. Ο υψηλός πήχης του αναλυτή αντανακλά ένα ισχυρό περιθώριο ανόδου κατά 64% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, ενόσω ο στόχος για τα EBITDA του 2024 τοποθετείται στα 384 εκατ. ευρώ, προτού απογειωθεί στα 533 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

30 ευρώ: Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο ορόσημο των 30 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Titan Cement, η οποία τελεί σε τροχιά σύγκλισης με τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 32,2 ευρώ.. Μάλιστα, τα χθεσινά κέρδη ήταν τα υψηλότερα από τις 23 Απριλίου. Η αξία της εισηγμένης υπολογίζεται σε 2,3 δισ. ευρώ.

Δύο πακέτα: Ακόμα ένα βήμα για τη συγκέντρωση του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net έκαναν οι General Atlantic – Μίχος – Εθνική, οι οποίοι χθες απέκτησαν περίπου το 2,7% των μετοχών μέσω δύο πακέτων, αξίας 17,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μετοχή έχει εκ νέου επιστρέψει στα 12 ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το τίμημα της δημόσιας πρότασης, κλείνοντας το premium που είχε περιέργως δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

ΑΕΕΑΠ: Το «μαύρο πρόβατο» του Χρηματιστήριου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Πηγή