Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση των αποφάσεων του Στέφανου Κασσελάκη για τα επόμενα βήματά του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν πως ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει ότι θα επαναδιεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνομιλία που είχε με βουλευτές του κόμματος ο κ. Κασσελάκης τούς είπε: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος». Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ως προαναγγελία καθόδου του στην κούρσα.

Στο μεταξύ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ μέσω του νέου γύρου αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για τις προυποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι.

Ενδεχομένως ο καθαιρεθείς πρόεδρος θέλει να προσμετρήσει και τις τελικες αποφάσεις του κομματικού οργάνου προτού ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει επίσημα πως θα είναι υποψήφιος, ενώ ο Νικόλας Φαραντούρης έχει δηλώσει πως σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα. Μένει επίσης να φανεί τι θα πράξουν οι Σ. Φάμελλος, Ν. Παππάς, Ρ. Δούρου. Το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφια δεν απέκλεισε και η Όλγα Γεροβασίλη, με σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της.

naftemporiki.gr

Πηγή