Μισθούς σε όσους απασχολούνται επαγγελματικά στο κόμμα αλλά όχι σε όσους εργάζονται στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης (Αυγή, Στο Κόκκινο) κατέβαλε η Κουμουνδούρου τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει λάβει «ένεση» ρευστότητας άνω του 1 εκατ. ευρώ από το κράτος στο πλαίσιο της εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης.

Η αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το αθώο θύμα του αμείλικτου πολέμου που μαίνεται μεταξύ των υποστηρικτών και των επικριτών του κ. Κασσελάκη ενισχύθηκε χθες από το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και διοικητικοί δεν έλαβαν τα δεδουλευμένα τους, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του κόμματος που έλαβαν τους μισθούς τους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση με την οποία όχι μόνο επιβεβαίωσαν ότι παραμένουν απλήρωτοι αλλά κατήγγειλαν και την ηγεσία του κόμματος για «εκβιασμό».

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο, δημοσιογράφοι και διοικητικοί, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εκβιασμό της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας και τη μη δέσμευση για οποιαδήποτε πληρωμή μέσα στο καλοκαίρι από τη διοίκηση του σταθμού και τον βασικό μέτοχο, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση συρρίκνωσης του προγράμματος ήδη μέσα στις επόμενες εβδομάδες» ανέφεραν. «H επιλογή να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι των μέσων μέσα στο καλοκαίρι είναι απόπειρα να δημιουργηθεί οικονομική και ψυχολογική ασφυξία, τη στιγμή ακριβώς που παίρνονται αποφάσεις για το εργασιακό μας μέλλον. Αποδοκιμάζουμε τέτοιες πρακτικές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κάτι τέτοιο» συμπλήρωσαν.

Εισήλθε 1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει, όμως, και προβληματισμό με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει εισρεύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κόμματος και επομένως δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υφίσταται πλέον «πρόβλημα ρευστότητας».

Πιο συγκεκριμένα, με αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου (Αρ. ΦΕΚ 3654/2024 και 3655/2024) ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έλαβε ποσά: α) 700.318 ευρώ και β) 374.678 ευρώ τα οποία αναλογούν αφενός στην τακτική κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και αφετέρου στο 40% του διατιθέμενου ποσού εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης.

«Το κόμμα έχει άλλες προτεραιότητες»

Οι αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Οικονομικός Διευθυντής Χρήστος Μαυροκεφαλίδης κατέστησε σαφές σε συνάντησή του με εργαζόμενους ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν περιλαμβάνονται πλέον στις πρώτες προτεραιότητες της Κουμουνδούρου.

Στην ίδια συνάντηση, πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα υπάρξει μέριμνα για την περίπτωσή τους αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τηρήσει την υπόσχεσή του.

Πηγή