Σε θέατρο παραλόγου πρωταγωνίστησε ο Ουκρανός πρόεδρος, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την «άγρια» συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις προσβλητικές επιθέσεις που δέχτηκε μέσα στο Οβάλ Γραφείο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρόωρα και χωρίς να έχει υπογράψει την αναμενόμενη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες, φαίνεται πως έκανε δεύτερες σκέψεις.
Έτσι, με μία ανάρτηση στο X, έστειλε «ευχαριστήριο μήνυμα» στις ΗΠΑ και τον Τραμπ.
«Ευχαριστώ Αμερική, ευχαριστώ για την υποστήριξη, σας ευχαριστώ για αυτήν την επίσκεψη. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο X. «Η Ουκρανία χρειάζεται μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Thank you America, thank you for your support, thank you for this visit. Thank you @POTUS, Congress, and the American people.
Ukraine needs just and lasting peace, and we are working exactly for that.— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 28, 2025
«Έχει την ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση»
Την ευκαιρία άδραξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που ανέφερε ότι ο Ουκρανός ηγέτης, μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση
«Ο πρόεδρος Ζελένσκι, νομίζω πως ίσως έχει δεύτερες σκέψεις, αλλά έχει την ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τάμι Μπρους σε συνέντευξη της στο Fox Business.
Βαριά πληγωμένος
Ο Ζελένσκι, βγήκε βαριά πληγωμένος από τις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε πώς «ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν είναι έτοιμος για Ειρήνη» και του διεμήνυσε να «επιστρέψει όταν είναι έτοιμος».
Νωρίτερα, Ντόναλντ Τραμπ και Τζει Ντι Βανς κατηγόρησαν τον Ουκρανό πρόεδρο για ασέβεια, ενώ ο πρώτος, κουνώντας του το δάχτυλο, τού είπε ότι «τζογάρει με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Διαβάστε ακόμη: