Τρεις τυφώνες έχουν πλήξει τη Φλόριντα μέχρι στιγμής φέτος: Φράνσιν, Ελίν και τώρα Μίλτον.

Αυτό έχει συμβεί μόνο ακόμη 5 φορές σε διάστημα άνω των 150 ετών, δηλαδή από το 1871, που υπάρχει επίσημη καταγραφή τέτοιου είδους δεδομένων, σύμφωνα με το CNN.

Η τελευταία φορά που τρεις τυφώνες έπληξαν τη Φλόριντα σε μια μόνο σεζόν ήταν το 2005, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα τυφώνων Φιλ Κλότσμπαχ. Συνέβη επίσης το 2004, το 1964, το 1886 και το 1871.

LIVE: Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα – Νεκροί στο Σεντ Λούσι, τεράστιες ζημιές και 3 εκατ. κτίρια χωρίς ρεύμα (βίντεο)

Προς νέο αρνητικό ρεκόρ;

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν πλήξει μέσα στην ίδια χρονιά πάνω από 3 τυφώνες τη Φλόριντα. Αυτή τη φορά όμως η περιοχή ενδέχεται να δοκιμαστεί  εκ νέου σκληρά. Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν δύο ακόμη τροπικές καταιγίδες που βρίσκονται σε φάση εξέλιξης και ενδυνάμωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό με μια εξ αυτών να έχει στο… βεληνεκές της την περιοχή της Φλόριντα.

Ο τυφώνας Λέσλι αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 1 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού ενισχύθηκε στην ανατολική-βορειοανατολική περιοχή της Καραϊβικής.
Η δεύτερη καταιγίδα έχει προς το παρόν την ονομασία Invest 93L και βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της. Αν εξελιχθεί σε τυφώνα θα λάβει την ονομασία Ναντίν.

Τα μοντέλα των μετεωρολόγων δείχνουν ότι και οι δύο καταιγίδες πιθανότατα δεν θα προλάβουν να φτάσουν στη στεριά. Αν όμως φτάσουν, η Ναντίν θα χτυπήσει την περιοχή της Φλόριντα λίγες μόλις μέρες αφότου έχει βιώσει το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον. H Λέσλι κατευθύνεται στην αντίθετη κατεύθυνση προς την ευρωπαϊκή ήπειρο και αναμένεται να έχει… ξεθυμάνει καθώς κινείται στον ωκεανό.

Δύο ακόμη τροπικές καταιγίδες σχηματίζονται στον Ατλαντικό – H μία απειλεί ξανά τη Φλόριντα

Πηγή