Στάχτη έχουν γίνει εκατοντάδες στρέμματα δάσους ανάμεσα σε Κριεζά και Πατριές στην Εύβοια, όπου 210 πυροσβέστες δίνουν – με τη βοήθεια αεροσκαφών και ελικοπτέρων – σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Μεγάλη πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 (Eviathema.gr / EUROKINISSI)
Για 2η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στο μεγάλο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Πετριά και Κριεζά, Τρίτη 20 Ιουλίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η εικόνα λίγο μετά τις 09:00 το πρωί είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τις 07:40, όταν οι ισχυροί άνεμοι πυροδότησαν μεγάλη αναζωπύρωση και επέκταση της πυρκαγιάς. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι στο χωριό Κριεζά έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το Αλιβέρι.

Στόχος να μην περάσει η φωτιά στις αυλές των σπιτιών

Στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών δίνουν τη μάχη δύο ομάδες Μολδαβών πυροσβεστών και δεκάδες εθελοντές, μαζί με την αστυνομία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι φλόγες να μην φτάσουν σε σπίτια. Με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112, από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και το πρωί της Τρίτης, οι κάτοικοι ειδοποιούνται να εκκενώσουν τους κοντινούς οικισμούς.

Πυκνοί μαύροι καπνοί εξακολουθούν να καλύπτουν όλη την περιοχή και η ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία είναι αποπνικτική. Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, η κατάσταση, αν και επιτρέπει αισιοδοξία πια, δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αφού οι ριπές των ανέμων φτάνουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αναζωπύρωση των εστιών.

Πηγή