Ακραίες επιθέσεις, τι οποίες καταλογίζει στην κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, δέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ό Χ. Δούκας επισημαίνει ότι «αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Καταγγέλλει παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «η εκλογική πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης φέρνει τον κ.Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τον προοδευτικό κόσμο της παράταξης «να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις». «Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά. Υ.Γ. Ο κ.Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη, όταν συνυποψήφιός του ήταν ο Περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας;».

Τι έχει προηγηθεί

Ο Χάρης Δούκας απάντησε τα παραπάνω με αφορμή το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος είχε δηλώσει στο OPEN: «Δεν μπορώ να καταλάβω που ένας άνθρωπος που διοικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πως μπορεί να το κάνει αυτό και να χει αποτέλεσμα και να διοικήσει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα. Δεν το έχω ξανακούσει, πέρα από το χρόνο είναι και ένα ζήτημα θεσμικό. Είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Μπορεί να δούμε τον πρόεδρο του κόμματος που μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να γίνει και κυβέρνηση να είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας;».

Πηγή