Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, το Ελληνικό Κοινοβούλιο φωταγωγήθηκε με μια κόκκινη σταγόνα.

Με τον τρόπο αυτό, η Βουλή των Ελλήνων συνέπραξε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στο πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς του εθελοντή αιμοδότη στην κοινωνία.

Η 14η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

«20 χρόνια προσφοράς»

Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία φέρει το σύνθημα: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!», τιμώντας το ορόσημο της 20ής επετείου της και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αποτελεί την αρμόδια αρχή για τη συλλογή, διατήρηση, διακίνηση και ανανέωση των αποθεμάτων αίματος και παραγώγων του σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και για την ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με τη συμβολική σημερινή τους πρωτοβουλία συμμετέχουν σε ακόμη μία προσπάθεια εδραίωσης του εθελοντισμού ως βασική έκφραση πολιτισμού, ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η αιμοδοσία.

Πηγή