Στο εδώλιο για μια ακόμα απόπειρα δολοφονίας θα καθίσει η Βρετανίδα νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι, η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία επτά βρεφών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Η 33χρονη καταδικάστηκε τον Αύγουστο για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία και για επίθεση εναντίον έξι ακόμα μωρών το 2015 και το 2016. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για έξι κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας που αφορούν πέντε άλλα βρέφη.

Σε ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει νέα δίκη για μία από αυτές τις κατηγορίες, με την ημερομηνία της δίκης να ορίζεται προσωρινά για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι δικηγόροι της Λέτμπι, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώα, υπέβαλαν αίτηση για την υποβολή έφεσης ενάντια στις καταδίκες της.

Η αστυνομία συνεχίζει επίσης να εξετάζει 4.000 άλλες εισαγωγές σε μονάδες νεογνών στις οποίες εργάστηκε η Λέτμπι για να δει εάν υπάρχουν πιθανά άλλα θύματα.

Πηγή