Γιώργος Χριστόπουλος στην ΕΡΤ: για τις δηλώσεις συνδυαστικά με την πύρινη κόλαση της Χώρας. «Επιβάλλεται κε Υπουργέ να βγει έξω ο Αύγουστος και τουλάχιστο να μεταφερθεί η ημερομηνία των δηλώσεων τέλος Σεπτεμβρίου. «Δεν είναι ώρα να μετράμε ημερομηνίες και αριθμό δηλώσεων μέσα στον Αύγουστο»

*Ο Γιώργος Δ. Χριστόπουλος είναι Φοροτεχνικός – οικονομολόγος με συγγραφική και διδακτική εμπειρία. Εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας της ΕΦΕΕΑ, φοροτεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ.
[email protected]

Κάνοντας αυστηρή προειδοποίηση αλλά και έκκληση στον κο Υπουργό Οικονομικών, να σταθμίσει τη φωνή του κλάδου, της ΠΟΦΕΕ και των 49 Ενώσεων της και βεβαίως του ΟΕΕ. «Δεν είναι ώρα να μετράμε ημερομηνίες και αριθμό δηλώσεων μέσα στον Αύγουστο» υπογραμμίζει ο επιστημονικός συνεργάτης του κόμβου μας, αφού ξεκινάει τις απαντήσεις με μία ανθρώπινη άποψη για το πλήγμα της Χώρας. Πράγματι αν επιμείνει στο 10ήμερο το λιγότερο θα είναι απέναντι στο κακό που βρήκε τη Χώρα, αγνόηση του «σισύφειου» μαρτυρίου του Λογιστή – Φοροτεχνικού, που πάλι θα μπει στη μάχη της άμεσης λειτουργίας της επικείμενης πλατφόρμας με τα μέτρα των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Επιβάλλεται κε Υπουργέ να βγει έξω ο Αύγουστος και τουλάχιστο να μεταφερθεί η ημερομηνία των δηλώσεων τέλος Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα αγωνιώδη υπομνήματα των φορέων ολόκληρου του κλάδου, μηδέ εξαιρουμένων και των επερωτήσεων βουλευτών της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».

Απαντώντας και αναλύοντας τα μέτρα ο Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρεται στον πρόσφατο νόμο -πλαίσιο 4797/23.04.2021 (σημ. με τον οποίο ρυθμίζεται ένα πλαίσιο εθνικού συντονισμού, με επιτάχυνση των διαδικασιών προώθησης των μέτρων ενίσχυσης και αποκατάστασης των πληγέντων, με προτεροποίηση, ώστε ο κρατικός μηχανισμός να ενεργοποιείται και να λειτουργεί σε έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες σε κεντρικό επίπεδο, με ταυτόχρονη αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων από την κείμενη νομοθεσία ή νομικών κενών, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και στοχευμένη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων).

Ανέφερε μάλιστα τη εμπειρία του από τα μέτρα της καταστροφικής μανίας της φωτιάς στο Μάτι το 2018 και θύμισε τη σχετική και τότε πρόσκλησή του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας «ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν τα παράπονα των πληγέντων, καθώς δεν έφθασαν τόσο γρήγορα. Στο κέντρο των μέτρων επέμεινε στις ανυπέρβλητες νέες δυσκολίες στην υποβολή δηλώσεων (καταστροφή επιχειρήσεων, απώλεια λογιστικών αρχείων, έλλειψη κουράγιου για δηλωτικές υποχρεώσεις κλπ) και στην μεταφορά της προθεσμίας και επιπλέον στην έννοια του 6μήνου αναστολής όλων των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών με καταγραφή των πληγέντων, να είναι και όλες οι δηλώσεις (εισοδήματος, ΦΠΑ, παρακρατούμενοι φόροι, ΕΝΦΙΑ κλπ).

Δείτε στο σχετικό video:

Πηγή