Προθεσμία μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2021 έχουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της ΕΥΑΘ ΑΕ για την ανακατασκευή του κτιρίου διοίκησής της επί της οδού Εγνατία, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα Project ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2023.

Η δημοπράτηση του έργου γίνεται με σύστημα προσφοράς το οποίο περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή και θα αφορά σε ένα κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κλάση Α+), το οποίο θα διαθέτει φωτισμούς LED, διευκολύνσεις για ΑμΕΑ, αίθουσα εκδηλώσεων, σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου και θα φιλοξενεί περί τους 100 εργαζόμενους.

Το κτίριο γραφείων της ΕΥΑΘ ανεγέρθηκε από τον Οργανισμό Ύδρευσης Θεσσαλονίκης το διάστημα 1970-1972 σε ένα οικόπεδο 250 τ.μ., αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και οκτώ ορόφους (2.500 τ.μ., συνολικό εμβαδό), ενώ συντηρήθηκε τελευταία φορά το 1986.

Η ΕΥΑΘ γνωστοποιεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα οριστικοποιηθεί η μίσθωση νέου ακινήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και θα μεταστεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου στην Εγνατία.

«Το κλείσιμο του 2020 μας βρίσκει απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του επενδυτικού μας προγράμματος, παρά τη δυσμενή συγκυρία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, ‘Ανθιμος Αμανατίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή