Το τεράστιο πακέτο ανακούφισης 1,9 τρισ. δολ. του προέδρου Μπάιντεν είναι πια νόμος των ΗΠΑ. Ο νόμος επικεντρώνεται περισσότερο στη χορήγηση χρημάτων σε πολιτείες και άτομα και όχι σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του morning brew παρέχει ανακούφιση δισεκατομμυρίων σε ορισμένους αγωνιστικούς τομείς, όπως: 

Εστιατόρια: Το πακέτο περιλαμβάνει ένα 28,6 δισ. δολ. «ταμείο αναζωογόνησης» που θα καταβάλει επιχορηγήσεις για την κάλυψη ελλείψεων εσόδων που σχετίζονται με πανδημία. Ενώσεις του κλάδου λένε ότι χάθηκαν 255 δισ. δολ. κατά την εποχή των περιοριστικών μέτρων.

Χώροι εκδηλώσεων: Έλαβαν 1,25 δισ. δολ. σε επιχορηγήσεις, επιπλέον των 15 δισ. δολ. που εξασφάλισε η ζωντανή βιομηχανία ψυχαγωγίας στο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο. Η καμπάνια “Save Our Stages” συγκέντρωσε υποστήριξη από νομοθέτες και καλλιτέχνες υψηλού προφίλ, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να πουλήσουν μια συναυλία streaming.

Αεροπορικές: Η American Airlines είπε σε 13.000 υπαλλήλους που είχαν λάβει ειδοποιήσεις άδειας άνευ αποδοχών και στην ουσία τέθηκαν σε αναστολήα «να τις σκίσουν» μετά την έγκριση του νομοσχεδίου, το οποίο παρέχει περισσότερη χρηματοδότηση για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μισθοδοσίας.

Ωστόσο, άλλες επιχειρήσεις, όπως οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίου, διαμαρτύρονται ότι έμειναν εκτός του γύρου στήριξης, υποστηρίζοντας ότι υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τα εστιατόρια και τους χώρους διασκέδασης.

naftemporikigr

Πηγή