5 Απρίλιος 2021

Κ.Πιερρακάκης : Φέτος η ψηφιακή υπογραφή για τους λογιστές - Άμεσα θα υλοποιηθεί η διασύνδεση ΓΕΜΗ με ΑΑΔΕ

Ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης μίλησε στην διαδυκτιακή συνάντηση  που διοργάνωσε η ΠΑ.Ε.Λ.Ο και ανέφερε ποια είναι τα επόμενα άμεσα βήματα για την διασύνδεση των υπηρεσιών του δημοσίου αλλά και γενικά τις υπηρεσίες ψηφιοποίησης του δημοσίου.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ για μεταβολές όπως οι αλλαγές στο κεφάλαιο, στα διοικητικά συμβούλια, στην εκπροσώπηση κ.λπ. Η διασύνδεση θα γίνει και για τον ΕΦΚΑ ωστόσο η “άσκηση” αυτή είναι λίγο πιο δύσκολη γιατί ο ΕΦΚΑ δεν είναι πλήρως μηχανογραφημένος.

Ο κος Πιερακκάκης σημείωσε επίσης ότι από τη χρηματοδότηση μέσω του ταμείου Ανάκαμψης θα δημιουργηθεί το νέο taxis και το ΠΣ ΕΡΓΝΑΗ ΙΙ

Τέλος ο Υπουργός τόνισε ότι “αξιολογώντας τον ρόλο που έχουν παίξει οι λογιστές τον προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε ένα από τα υφιστάμενα έργα τα οποία τρέχουμε προτιθέμεθα στην προαίρεση του έργου να πάμε και να προμηθευτούμε ψηφιακές υπογραφές για τον κλάδο των λογιστών.Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε πει δημόσια αλλά είναι κάτι το οποίο προτιθέμεθα να κάνουμε φέτος.”

Πηγή