Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο μετά τα 4,9 Ρίχτερ περίπου στις 4 τα χαράματα, τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Μανταμάδου. Η νέα μεγάλη δόνηση έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9 παρά 20 το πρωί.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν επτά χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Μανταμάδου στην περιοχή του Λεπετύμνου πολύ κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Τον πρώτο πρωινό σεισμό έχουν ακολουθήσει δεκάδες μετασεισμοί πολλοί από τους οποίους πάνω από τρεις βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, μικροζημιές σημειώθηκαν σε τρείς οικίες στο Μόλυβο, δυο στην Πελόπη, στην εκκλησία της Στύψης αλλά και πτώσεις βράχων στην επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε ότι «όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

Πηγή