«Μήπως γίνουν ανεύθυνοι ή τεμπέληδες» είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία ανακύπτουν από εκατομμυριούχους γονείς. 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας The Motley Fool, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 2.000 εκατομμυριούχων, το 67% παραδέχεται ότι ανησυχεί για το μεγάλο μέγεθος της περιουσίας που θα κληροδοτήσουν οι απόγονοι. Όλοι οι ερωτηθέντες στην έρευνα είχαν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. 

«Συνειδητοποιούν τους κινδύνους και γι’ αυτό βλέπουμε πως μελετούν τρόπους ώστε να τους αντιμετωπίσουν, βάζοντας για παράδειγμα δικλείδες ασφαλείας όπως είναι η σκληρή δουλειά, το να πάνε πολύ καλά στις σπουδές τους ή να ακολουθήσουν μια καριέρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Motley Fool, Τζακ Καπόραλ μιλώντας στο CNBC.

Και τα ευρήματα το επιβεβαιώνουν: Το  85% των ερωτηθέντων  τάσσεται υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένων προϋποθέσεων για την αποδοχή της κληρονομιάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά καιρούς, διάσημοι και πολούσιοι γονείς, από τον ηθοποιό Ντάνιελ Γκρεγκ έως τον επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ,έχουν εκφράσει τις αγωνίες τους δημοσίως.

Τελικά, φαίνεται πως οι φόβοι πολλών «ξεπερνώνται» στο…τέλος της ημέρας.  το 60% των εκατομμυριούχων εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι είναι «πολύ σημαντικό» να αφήσει μια σημαντική κληρονομιά στα παιδιά του, ενώ το 34% σχεδιάζει να αφήσει πάνω από το 50% της περιουσίας του στους επιγόνους του.

naftemporiki με πληροφορίες από το CBNC

Πηγή