Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείψουν τη χώρα εκτός εάν έχουν επίσημες εργασίες, ανακοίνωσε αργά ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακριβώς τη στιγμή που η Μόσχα ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει νέα συνοριακά μέτρα.

«Οι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για διακοπές ή για οποιονδήποτε άλλο μη κυβερνητικό σκοπό», είπε ο Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι είχε υπογράψει ένα διάταγμα που ισχύει για «όλους εκείνους που υποτίθεται ότι εργάζονται για το κράτος και στο κράτος».

Η κίνηση του Κιέβου έρχεται καθώς αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ, αντιμετωπίζουν καταγγελίες για διαφθορά.

Αρκετοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Βιάτσεσλαβ Σαποβάλοφ, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, θα καταστεί υποχρεωτικό για όποιον διασχίζει τα ρωσικά σύνορα με αυτοκίνητο να δηλώνει ώρα και θέση σε συνοριακή διάβαση, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS τη Δευτέρα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου.

Πολλοί Ρώσοι πολίτες είχαν εγκαταλείψει τη χώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλώντας 300.000 στρατεύσιμους να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό.

naftemporiki.gr

Πηγή