Τις πληγές τους από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες το βράδυ τα χωριά της Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία, μετρούν οι κάτοικοι της περιοχής. Ξεριζωμένα δένδρα, πεσμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, και «ξηλωμένοι» ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές και κεραίες συνθέτουν το σκηνικό στις περιοχές από όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος.

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές. Μέχρι στιγμής 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ οι κάτοικοι, αναστατωμένοι από το μέγεθος της καταστροφής δηλώνουν πως από θαύμα δεν θρηνούν θύματα. Η σφοδρότητα του αέρα ήταν τέτοια που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα, όπως μια δεξαμενή τυροκομείου στο χωριό Σκάνδαλο.

Η περιοχή από χθες το βράδυ αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνία. Στην Ποταμιά κατέρρευσαν σταβλικές εγκαταστάσεις, έπεσαν δύο κολόνες της ΔΕΗ υψηλής τάσης και 4 του ΟΤΕ.

O δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά θα ζητήσει να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή