Η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν επτά μηνών καθώς η εμπορική συμφωνία για το Brexit παρέμεινε στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ το δολάριο διολίσθησε μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το ελβετικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,3% στο 1,08860 φράγκο ανά ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 8 Ιουνίου, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του δολαρίου στα 88,835 σεντς στις 11.03 (ώρα Ελλάδος). Το ευρώ ενισχυόταν 0,1% στα 1,22370 δολάρια, κοντά στο υψηλό επίπεδο σχεδόν 2,5 ετών της περασμένης εβδομάδας ( 1,2273 δολάρια).

Υποχώρησε το δολάριο

Στις ΗΠΑ, ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που προβλέπει ένα πακέτο δαπανών, συνολικού ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων, αποφεύγοντας μία μερική διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θα άρχιζε από αύριο. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολάριου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων υποχώρησε 0,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας.

Πιέσεις στη στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρούσε 0,5% έναντι του ευρώ στις 90,280 πένες ανά ευρώ. «Οι αγορές είναι πιθανόν να περιμένουν έως την επόμενη εβδομάδα πριν αρχίσουν ξανά να αγοράζουν (τη λίρα), φοβούμενες μεγάλες ουρές στη Μάγχη καθώς οι νέοι κανόνες θα ισχύουν», σημείωσε αναλυτής της OANDA σε πελάτες. Οι Βρυξέλλες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα δώσουν στη Βρετανία πρόσβαση στη χρηματοπιστωτική αγορά της ΕΕ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή