Νέο οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία εξήγγειλε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Οι επιχειρήσεις θα αποζημιώνονται για τις δαπάνες που υποχρεώθηκαν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Πολλές επιχειρήσεις έχουν φτάσει σε απόγνωση αφού στο lockdown συνέχιζαν να πληρώνουν πάγια έξοδα και σήμερα δεν μπορούν να συντηρήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους», είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Το μέτρο θα αφορά επιχειρήσεις με πτώση τζίρου πάνω από 30% σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες δαπανών που θα μπορούσαν να καλυφθούν από αυτό το μέτρο, είναι μεταξύ άλλων, η μισθοδοσία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα ενοίκια και το leasing.

«Με το my business support θα έχουμε μια πλήρη εικόνα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του τι συνέβη στο χριστουγεννιάτικο τζίρο έτσι ώστε να παρέμβουμε αμέσως μετά τις 10 Ιανουαρίου που δεν είναι πολύ μακριά στην επιστρεπτέα 5, αλλά και ένα καινούργιο εργαλείο το οποίο θα αφορά επιχειρήσεις που κατά κύριο λόγο επιβαρύνθηκαν όχι λόγω απώλειας τζίρου αλλά λόγω μεγάλων δαπανών που έκαναν αναγκαστικά στη διάρκεια του τζίρου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Σκυλακάκης.

Το ανώτατο ύψος επιδότησης που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση είναι 3 εκατ. ευρώ αφού πρώτα αφαιρεθούν άλλες μορφές ενίσχυσης, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή και το «κούρεμα» ενοικίου.

Πηγή: ΕΡΤ1

Πηγή