Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Μαρτίν Γκούσμαν, θα ταξιδέψει στην Ευρώπη την Κυριακή για να ενισχύσει την υποστήριξη μεταξύ των εθνών των G7 και G40 για μια επαναδιαπραγμάτευση των χρεών δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την ομάδα των εθνών του Paris Club.

Ο κ. Γκούσμαν θα ταξιδέψει στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου θα συναντήσει τους ομολόγους του και άλλους αξιωματούχους για να αναλύσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης του χρέους της Αργεντινής κατά τη διάρκεια ενός πενταήμερου ταξιδιού.

«Ο στόχος είναι να λάβουμε την απαραίτητη υποστήριξη από τους μετόχους του ΔΝΤ (ειδικά G7 και G20) για την οριστικοποίηση ενός προγράμματος που θα εξυπηρετεί την Αργεντινή», ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Οικονομίας.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τα περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια που οφείλει η χώρα στο ΔΝΤ.

Η κρίση του κορωνοϊού έχει καταστρέψει την ήδη προβληματική οικονομία του κορυφαίου παραγωγού σιτηρών, περιπλέκοντας τις προσπάθειες να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει επίσης χρέη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει στο Paris Club, του οποίου τα μέλη περιλαμβάνονται στις χώρες που επισκέπτεται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή