Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΡΓΙΑ»

Δεδομένου του φόρτου εργασίας που βαραίνει το κλάδο μας τόσο με τις συνήθεις διαδικασίες που απαιτούνται (υποβολή εντύπων ΦΠΑ τριμήνου) καθώς και με τις εκτατές που απαιτούν οι συνθήκες πανδημίας του COVID-19, οι εργαζόμενοι στο στον Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων, δίπλα τόσο στους πελάτες τους αλλά και αρωγοί στη προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες και όχι μόνο της πανδημίας.

Από αρχής της πανδημίας, το Μάρτιο του 2020 έχουμε επιβαρυνθεί με κάθε είδους διαδικασία χρησιμοποιώντας κάθε καινούρια και παλιά πλατφόρμα του δημοσίου τις περισσότερες φορές με ελλιπή στοιχειοθέτηση από την πολιτεία.

Οι κατ’ εξακολούθηση, άμεσα ή έμμεσα, πιεστικές προθεσμίες για την υποβολή εντύπων σε πλατφόρμες με τεχνικές δυσλειτουργίες, με αποκορύφωμα αυτή των φορολογικών δηλώσεων (η τελευταία αδυναμία του συστήματος σχετικά με τον λάθος υπολογισμό του φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες με παρακράτηση φόρου εισοδήματος διορθώθηκε μόλις την 30η Ιουλίου) δείχνει εκ μέρους των υπευθύνων μια πρόθεση είτε να μας εξοντώσει ψυχικά και σωματικά είτε να αναδείξει τον υπεράνθρωπο χαρακτήρα μας!

Καλούμαστε εμείς οι ίδιοι λοιπόν να προστατεύσουμε τόσο τους ανθρώπους του κλάδου μας όσο και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε οι οποίες απαιτούν στο σύνολο τους αυξημένη πνευματική διαύγεια!

Για τους ως άνω λόγους, αποφασίζουμε ομόφωνα τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, για κήρυξη αργίας (όχι απεργίας) την δεύτερη εβδομάδα του μηνός Αυγούστου και δεσμευόμαστε να προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη συλλογική ενέργεια με σκοπό την ανάδειξη του μηνός Αυγούστου ως μήνας εκτός δηλωτικών υποχρεώσεων.

Κατά το διάστημα από Δευτέρα 09/08/2021 έως και Δευτέρα 16/08/2021 τα γραφεία μας θα λειτουργούν αυστηρά με προσωπικό ασφαλείας εκτελώντας εξαιρετικά επείγουσες εργασίες.

Απευθυνόμενοι στους πελάτες μας ζητάμε την κατανόηση τους στην όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει η απόφασή μας και τους καλούμε να προγραμματίσουν τυχόν εργασίες και υποχρεώσεις τους σεβόμενοι την απόφαση αυτή.

Τέλος, αιτούμαστε την ανεκτικότητα των Κρατικών Υπηρεσιών του Νομού για τις οποιεσδήποτε καθυστερήσεις προκύψουν σε πιθανά αιτήματα διεκπεραίωσης ή ελέγχων.

Με τιμή εκ του ΔΣ

Μαυρόγιαννης Γεώργιος
Πρόεδρος

Τσαγκαρέλης Αντώνιος
Αντιπρόεδρος

Ασκούνης Γεώργιος
Γραμματέας

Αλειφερόπουλος Γεώργιος
Ταμίας

Χαρβάτης Χρήστος
Μέλος

Πηγή