Ιιδιαιτέρως υψηλό είναι το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το [ρόγραμμα «Γέφυρα 2», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Υπενθυμιίζεται ότι οι επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων μέχρι τις 9 Μαίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Δείτε εδώ αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση για να υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα 

Όπως αναφέρεται, από την περασμένη Δευτέρα, που ξεκίνησε η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες το βράδυ, 4.160 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ. είχαν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο Πρόγραμμα.

Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις.

Στα 96 εκατ. ευρώ έφθασε στο τέλος Μαρτίου η συνολική κρατική επιδότηση δανειοληπτών από το «Γέφυρα 1»

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει πως στις 31 Μαρτίου προέβη στην πέμπτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το Πρόγραμμα «Γέφυρα 1». Πρόκειται για πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 23,7 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.961 δανείων και 72.581 δικαιούχων. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τέσσερις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του Προγράμματος ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ.

«Με την υλοποίηση των παραπάνω Προγραμμάτων, η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με γνώμονα πάντα την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας. 

     

Πηγή