Με οριακές απώλειες 0,06% στις 779 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά την τεχνική αναλαμπή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο +0,82% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι τράπεζες, μετά τη χθεσινή βουτιά.

Στις τράπεζες, στο +1,47% έκλεισε η Eurobank. Ήπια κέρδη για τις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά έκλεισαν ΟΠΑΠ +2,14%, Lamda +1,84%, Μυτιληναίος +1,48%. Πιέσεις και τις Motor Oil -3,22% και Aegean -2,23%.

Το 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,39%.

Η βρετανική τράπεζα HSBC αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την ελληνική ανάπτυξη σε 6,5% φέτος από 4% και την υποβάθμισε οριακά το 2023 κατά 0,5%, σε 3,5%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν την Τετάρτη καθώς οι αγορές προσπάθησαν να αντιστρέψουν την αρνητική διολίσθηση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 2,03% μέχρι τα μέσα του πρωινού, με τις μετοχές λιανικής να προσθέτουν 2,6% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Οι τράπεζες διέκοψαν την ανοδική τάση με πτώση 0,4%. Στη Φρανκφούρτη 2% ενισχύεται ο DAX και 2,2% ο CAC στο Παρίσι.

Την Τρίτη, το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο δεκαετιών, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξήθηκαν, με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτινάσσονται στα ύψη και τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης.

naftemporiki.gr

Πηγή