Mε άνοδο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους συναλλασσομένους να περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed έχοντας ταυτόχρονα στραμμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 16 μονάδες ή 0,3% στις 5.116,17 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 55 μονάδων ή 0,4% για να κλείσει στις 15.983,08 μονάδες. Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 146 μονάδων ή 0,4% για να τερματίσει στις 38.386,09 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε περισσότερο από 14% αφού ξεκαθάρισε ένα σημαντικό εμπόδιο στην προώθηση της τεχνολογίας της πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα. Η Apple ενισχύθηκε 3% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την επενδυτική τράπεζα Bernstein. Ωστόσο, οι μεγάλες τεχνολογικές Microsoft, Alphabet, Meta και Νvidia σημείωσαν πτώση.

Η μετοχή της Domino’s Pizza ενισχύθηκε περισσότερο από 5% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Η Apple, η McDonald’s, η Coca-Cola και η Amazon είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνουν αποτελέσματα εντος της εβδομάδας.

Από τις περισσότερες από το 46% εισηγμένες του S&P 500 επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι 4 στις 5 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

O Dow αναμένεται να κλείσει τον Απρίλιο με πτώση 4%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq πρόκειται να κλείσουν το μήνα με απώλειες περίπου 3%.

Η Fed αναμένεται να ολοκληρώσει την Τετάρτη τη διήμερη συνεδρίασή της. Ενώ η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τη συνέντευξη του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανή αλλαγή πλεύσης.

Πηγή