Συνεχίζονται οι πωλήσεις μετοχών από τον Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει παράλληλα στραμμένο το βλέμμα του στη νέα ανταγωνίστρια της Tesla, Rivian, και το εντυπωσιακό ντεμπούτο της. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στις ρυθμιστικές αρχές, πούλησε 639.737 μετοχές την Πέμπτη. Αυτές ήρθαν να προστεθούν στις ρευστοποιήσεις 4,5 εκατ. μετοχών αξίας 5 δισ. δολαρίων τις προηγούμενες ημέρες. 

Όπως είχε υπολογίσει η Wall Street Journal πριν τις ρευστοποιήσεις της Πέμπτης ο Μασκ χρειαζόταν να πουλήσει  επιπλέον 12,5 εκατ. μετοχές αξίας 13 δισ. δολαρίων για να ανταποκριθεί στη δέσμευσή του για πώληση μεριδίου 10% από τις μετοχές, που έχει στην κατοχή του. 

Εν τω μεταξύ καταφεύγοντας στο αγαπημένο μέσο του, το Twitter, ο Μασκ θέλησε να σχολιάσει την IPO της Rivian με την οποία εξασφάλισε αποτίμηση ύψους 100 δισ. δολαρίων. «Είχαμε εκατοντάδες startups αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και κινητήρων καύσης, αλλά η Tesla είναι η μόνη αμερικανική που έφτασε σε υψηλούς όγκους παραγωγής και θετικές ταμειακές ροές τα τελευταία 100 χρόνια» έγραψε στο Twitter. 

«Ελπίζω ότι η Rivian θα μπορέσει να πετύχει υψηλή παραγωγή και ισοσκελισμένες ταμειακές ροές. Αυτό είναι το πραγματικό τεστ» συμπλήρωσε. 

Η Rivian δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής ποτέ έσοδα περιμένει πωλήσεις κάτω του 1 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο έχει προπαραγγελίες για 55.400 οχήματα R1S SUV και R1T και κυρίως ένα συμβόλαιο με την Amazon για την κατασκευή 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030.

naftemporiki.gr 

Πηγή