Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΑΔΕ: Πρόσκληση φορέων σε διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο 2025 – 2029

Σε διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2025 – 2029 και καλεί τους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στο διάλογο για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της επόμενης ημέρας.

Ειδικότερα, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, απέστειλε επιστολή και παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου, προς τους εκπροσώπους των σημαντικότερων κλάδων της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, καλώντας τους να υποβάλουν απόψεις και προτάσεις επί των στρατηγικών στόχων, μέχρι και τις 14/10.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τους φορείς να αναδείξουν και ζητήματα βραχυπρόθεσμου (ετήσιου) σχεδιασμού της Αρχής, προκειμένου να ενσωματωθούν στο υπό διαμόρφωση ετήσιο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2025.

«Μένοντας σταθερά και στρατηγικά προσηλωμένοι στο όραμα ενός αποτελεσματικού και φιλικού οργανισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναγνωρίζουμε ότι η αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Πολύ περισσότερο σήμερα, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς, ενσωματώνοντας συστήματα, νέες τεχνολογίες και προγνωστικά μοντέλα για αναδυόμενους κινδύνους», υπογράμμισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Πηγή