ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα χτυπήματα της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρήσεων, των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί με ευλάβεια, είναι απανωτά και ασταμάτητα.

Η κοροϊδία για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, πότε με τα ανεκδιήγητα mydata, πότε με τα pos που μάλλον κάποιος έχει στοκάρει, πότε με τη διασύνδεση στο esend που δεν ενημερώνει την πλατφόρμα και πρέπει να ξανά ανεβάζουν οι λογιστές, πότε με τα ψηφιακά ωράρια και τις ψηφιακές κάρτες, έχει καταντήσει θρίλερ-θηλιά  που πνίγει λογιστές και αυτοαπασχολούμενους.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είπε την αλήθεια, αφού δεν νοιάζεται για πολιτικό κόστος και μιλάει στην καρδιά της τάξης που υπηρετεί. «…η εκτεταμένη παρουσία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό …».

Οι υπόλοιποι, υπουργοί και παρατρεχάμενοι, μας φλομώνουν στα παραμύθια περί φοροδιαφυγής των αυτοαπασχολούμενων, τη στιγμή που φοροαπαλλάσουν εφοπλιστές και βιομήχανους,  τους μπουκώνουν με τζάμπα χρήμα που αρπάζουν από τα λαϊκά στρώματα, για να κάνουν επενδύσεις και να συνεχίζουν τον κύκλο της ασταμάτητης κλοπής. Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή μας.

Κατάργησαν το αφορολόγητο, περικόπτουν τις δαπάνες για υγεία-πρόνοια και παιδεία, η αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία είναι ανύπαρκτες, ενώ τα εκατομμύρια για μελέτες και διαφημιστικές μακέτες πηγαινοέρχονται.

Το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Τους «προσωρινούς» κεφαλικούς φόρους όλων των κυβερνήσεων τους κουβαλάμε ακόμα στην πλάτη μας. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για φοροδιαφυγή. Τα νέα ματωμένα πλεονάσματα θέλουν να καλύψουν και να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερο πλούτο στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η μόνη διέξοδος για τους λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες, που τα τελευταία χρόνια μεταβάλλονται όλο και περισσότερο σε γρανάζι υλοποίησης (για όσο αντέξουν) των αντιλαϊκών πολιτικών κυβερνήσεων και ΕΕ, είναι ο δρόμος του ενωμένου μαζικού αγώνα, σε συνεργασία με όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους.  Για την ανατροπή της πολιτικής που τους σπρώχνει στην εντατικοποίηση μέχρι την έξοδο από το επάγγελμα για να ωφεληθούν τα αρπακτικά των μεγάλων εταιρειών, όπως έγινε με τις εταιρείες software με mydata και το «ψηφιακό» κράτος.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναμονή. Η σιωπή της ΠΟΦΕΕ σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του  κλάδου πρέπει να μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη συσπείρωση στις κατά τόπους Ενώσεις, στην αλλαγή των συσχετισμών και την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Όσοι μας λένε να περιμένουμε ήσυχα μας σκάβουν το λάκκο. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο τα σουλάτσα τους στα υπουργεία. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας! Καλούμε όλους τους λογιστές σε  συγκέντρωση   στις 8/11/2023 και ώρα 18.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10 )

•    Κάτω ο προϋπολογισμός και οι νόμοι που φέρνουν νέα ματωμένα πλεονάσματα
•    Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση).
•    Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας . Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε βενζίνη ,πετρέλαιο, φυσικό αέριο ηλεκτρική ενέργεια που αποτελεί πάνω από το 50% στην τελική τιμή. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής του χρηματιστηρίου ενέργειας, της εισφοράς για τις ΑΠΕ.
•    Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις
•    Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία  να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας 
•    Άμεση απενεργοποίηση  του ν 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του . Ανάκληση των εντολών ελέγχου.   Καμία επιβολή προστίμου για τον  Ν.  4557/18
•    MyData:   Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων. Καμμιά σκέψη  για  επιβολή προστίμων .
•    Ουσιαστική κατοχύρωση του δικαιώματος ασθένειας του λογιστή της άδειας μητρότητας για τις συναδέλφισσες και του μήνα Αύγουστου χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες και άλλες υποχρεώσεις.

Να κάνουμε την Τετάρτη 8 Νοέμβρη μέρα μαζικής αγωνιστικής απάντησης στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Πηγή