Προγράμματα – Προσκλήσεις

Αναβάθμιση της ανεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών και άλλων εμβληματικών κτιρίων υψηλής επισκεψιμότητας στην πόλη του Πειραιά

Αναμένεται

Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων ενεργοβόρων κτιρίων ή κτιριακών μονάδων του Δήμου Πειραιά και των Νομικών του Προσώπων (ΚΟΔΕΠ, ΟΠΑΝ). Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοτικών κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής λοιπών τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Δήμος Πειραιώς
  • Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά
  • Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Περίοδος υποβολής

από 20/10/2020 έως 30/6/2021

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Αττικής

Όροι και προϋποθέσεις

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιλέγουν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων ή κτιριακών …

Προϋπολογισμός

€ 1.000.000

Δυνατότητα χρήσης συμπληρωματικής (διασταυρούμενης) χρηματοδότησης ΕΤΠΑ/ΕΚΤ (άρθρο 98 ΚΑΝ ΕΕ 1303/2014 και άρθρο 2 παρ. 3 της ΥΑ 110427/ΕΥΘΥ1020/20.10.2016 (ΕΚΕΔ)). Ειδικότερα, ορίζεται από τη ΔΑ ή τον ΕΦ το όριο σε ποσοστό (%) για τις δαπάνες της Πράξης, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο συνδρομής του άλλου ταμείου (ΕΚΤ/ΕΤΠΑ), εντός του ορίου του 10% ανά ΑΠ και υπό την προϋπόθεση ότι οι δαπάνες αυτές είναι απαραίτητες για την ικανοποιητική υλοποίηση της πράξης και συνδέονται άμεσα με αυτήν.

Σχετικά αρχεία

Πηγή