Προγράμματα – Προσκλήσεις

Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται στρατηγικές ΒΑΑ

Έχει λήξει

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται αναπλάσεις αστικών περιοχών, ποδηλατόδρομοι σε πόλεις ή πέριξ αυτών, προσβάσεις ήπιας κυκλοφορίας του αστικού ιστού και στο περιαστικό φυσικό περιβάλλον, διαμόρφωση χώρων πράσινου σε περιοχές του αστικού και περιαστικού ιστού, έργα βελτίωσης της κινητικότητας σε αστικά κέντρα με κατάλληλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις δημοσίων κτιρίων ή/και δημιουργία πολυχώρων τοπικής εμβέλειας για αναζωογόνηση υποπεριοχών στα αστικά κέντρα, μελέτες και δράσεις χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α. Οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, αναφέρονται σε αστικά κέντρα / οικισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μόνιμο πληθυσμό που υπερβαίνει ή προσεγγίζει οριακά τους 10.000 κατοίκους, στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Σε ποιους απευθύνεται

Δήμοι των επιλέξιμων Αστικών Κέντρων σύμφωνα με τους ειδικούς όρους εφαρμογής της δράσης

Περίοδος υποβολής

από 20/12/2018 έως 23/5/2019

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη/υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ), ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στη διεύθυνση Αλεξάνδρου Σούτσου 35, Τρίπολη 221 32 εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης από τον Δικαιούχο.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προϋπολογισμός

€ 8.500.000

Σχετικά αρχεία

Πηγή