ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκαλούν οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, ο οποίος αποκάλυψε μέρος των αλλαγών που προτίθεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Το “σχέδιο” που έχει καταρτιστεί εδώ και καιρό από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε να υλοποιείται άμεσα. Τίποτα απολύτως δεν είναι τυχαίο και είναι απορίας άξιο γιατί αυτές οι αλλαγές δεν δημοσιοποιήθηκαν 5 μήνες νωρίτερα στου Έλληνες πολίτες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να γνωρίζουν τι πρόκειται να ψηφίσουν στις διπλές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.

Διατυμπάνιζαν όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης ότι καμία αύξηση νέων φόρων σε επιχειρήσεις και πολίτες δεν πρόκειται να φέρει η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ζητούσαν παράλληλα να κοστολογηθούν τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τη Βουλή και από ανεξάρτητους οργανισμούς. Ποια προγράμματα όμως; Υπήρχε καμία αναφορά στο Οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι από το επόμενο έτος θα αλλάξει το πλαίσιο φορολόγησης για πάνω από 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Προφανώς καμία!

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει μέτρα και εργαλεία που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από 30 χρόνια,  τότε που τα τεκμήρια είχαν εφαρμοστεί ως εύκολο μέτρο είσπραξης φόρων από τους πολίτες. Οι αλλαγές στο πλαίσιο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι η απόλυτη παραδοχή της Κυβέρνησης για την αποτυχία του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή και εφαρμόζει μια σειρά από  ισοπεδωτικά και αναγκαστικά μέτρα που τα κράτη τα ενεργοποιούν σε περιόδους κρίσης για να αυξήσουν γρήγορα τα έσοδά τους. Που είναι άραγε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για να εντοπίσει και να περιορίσει την φοροδιαφυγή όπως κάνουν τα περισσότερα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης;           

Στόχος ήταν να παραπλανηθούν οι Έλληνες πολίτες και το κατάφεραν. Τώρα με το 41% της αλαζονείας και υπεροψίας, προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του “Σχεδίου Μαξίμου”, το οποίο εκτός από τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, αφορά και σε αλλαγές στον Τομέα της Υγείας, με την μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, σε αλλαγές στην Παιδεία, με την αναγνώριση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, την πλήρη ισοτιμία εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων με τα κολέγια, σε αλλαγές στα Εργασιακά, με τους πολλαπλούς εργοδότες, τις ευέλικτες συμβάσεις εργασίας, την ψηφιακή κάρτα εργαζομένων, κ.α.

Κάθε μέρα που περνάει ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο το “Σχέδιο Μαξίμου” που στόχο έχει τη εξυπηρέτηση των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και όλων των δημόσιων αγαθών.     

Πρέπει να τους σταματήσουμε!!!

01-11-2023

Η Γραμματεία της ΠΔΣΟ – ΠΑΣΚΟ & Σ.

Πηγή