Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Αταίριαστοι” μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος, σχετικά με τις αλλαγές στην φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης των δηλώσεων.

Σε ότι αφορά την φορολογία των ατομικών ο εκπρόσωπος ανέφερε :
«Ο βασικός πυρήνας του νόμου δεν θα αλλάξει….Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Έχουν υποβάλλει περίπου 80 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες σε σύνολο μισού εκατομμυρίου που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Θα δούμε πώς θα πάνε οι φορολογικές δηλώσεις, τι φόρος θα βγει, εάν υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει αδικία που υπάρχει υπερβολικός φόρος λόγω των ποσοστώσεων, λόγω των διαφόρων παραγόντων και μεταβλητών που υπάρχουν μέσα στον νόμο, τον Σεπτέμβριο και μετά θα δούμε εφόσον χρειαστεί εάν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις ή σημειακές παρεμβάσεις».

Συμπλήρωσε επίσης  :
«Εφόσον προκύψουν στην πράξη, γιατί κανένας νόμος δεν είναι τέλειος, στρεβλώσεις ή αστοχίες κατά την εφαρμογή του νόμου, όπως για παράδειγμα σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες λόγω μιας μεταβλητής που έχουμε βάλει στον νόμο να προκύψει ένας πολύ μεγάλος φόρος, πολύ πολύ μεγαλύτερος από τα έσοδα ή τον τζίρο της συγκεκριμένης επιχείρησης, εκεί φυσικά… Δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία, Θα κάνουμε σημειακές παρεμβάσεις, θα διορθώσουμε το πρόβλημα και εκεί που υπάρχει φορολογική αδικία θα την αποκαταστήσουμε. Δεν πρόκειται να καταργήσουμε σε καμία περίπτωση συνολικά τον νόμο σε καμία περίπτωση».

Σχετικά με τις δηλώσεις και απαντώντας σε ερώτηση του Δημοσιογράφου ο κος Τσάπαλος ανέφερε:

«Στις φορολογικές δηλώσεις δεν θα δοθεί παράταση, δώσαμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα, στις 26 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία όπως και για τα φυσικά. Δεν πρόκειται να δώσουμε παράταση οι φορολογικές δηλώσεις κινούνται ομαλά, έχουμε πάνω από 2,3 εκ. φορολογικές δηλώσεις…».

Πηγή