ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΜΑΡΤΗΣ 2022

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. που ανέδειξε την παράταξη μας σε δεύτερη δύναμη. Η ψήφος των συναδέλφων, οι θέσεις στο νέο ΔΣ, θα αξιοποιηθούν για να συνεχίσουμε με ενισχυμένες δυνάμεις να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες και τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων λογιστών.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Ολοκληρώθηκε με τη συγκρότηση του ΔΣ η διαδικασία των αρχαιρεσιών της ΕΦΕΕΑ. Για άλλη μια φορά η ψήφος των συναδέλφων δεν πάρθηκε υπόψη, από τους υπόλοιπους εκλεγμένους, αφού κανένας δεν συμφώνησε στο αυτονόητο, την εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Δηλαδή με βάση την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνάδελφοι στις αντίστοιχες παρατάξεις.

Από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες και βγήκαν τα αποτελέσματα οι «διεργασίες», τα «προσκλητήρια», τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, με σκοπό την δήθεν εκλογή προοδευτικού προεδρείου στην ΕΦΕΕΑ σε συνεργασία όλων των «αριστερών» δυνάμεων είχαν πάρει φωτιά.

Μπροστά στην καρέκλα οι δήθεν φιλικές, «αριστερές» δυνάμεις ήταν της λογικής ή την καρέκλα ή τίποτα. Έτσι όλες οι θέσεις του προεδρείου κατέληξαν στην πρώτη παράταξη.
 
Συνάδελφοι,

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι πάγια τακτική τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κυνηγάνε τις καρέκλες. Δεκάδες περιπτώσεις καταγράφονται όπου έχουν συνεργαστεί ακόμα και με τις αντίστοιχες παρατάξεις της ΝΔ.

Βέβαια δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγα λεπτά της ώρας για να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν.

Στο Δ.Σ. οι δυνάμεις τις ΑΣΦΕΕΑ έβαλαν το ζήτημα για συμμετοχή της ένωσης στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Εκεί οι «προοδευτικοί σύμμαχοι» ψήφισαν λευκό.

Αποδείχτηκε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης που πατάει πάνω στον δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη και να δώσουμε διέξοδο με μαζική συμμετοχή και αγώνες στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος και για τους λογιστές.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΑΣΦΕΕΑ πιο ενισχυμένη θα δώσει τη μάχη από καλύτερες θέσεις, για να διεκδικήσουμε:

• να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εφαρμογή mydata.
• καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως μήνα αδείας των λογιστών χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες
• καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης,  με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει
• κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ, της πιστοποίησης και του αντιδραστικού κώδικα δεοντολογίας
• ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων
• κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση
• κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας
• κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας
• κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
• αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος
• να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων από την ακρίβεια
• να απεμπλακεί η χώρα μας από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και τον πόλεμο.

Αυτά και άλλα πολλά καλούμαστε να διεκδικήσουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη.

Αυτή την πρόταση ΔΕΝ την υπερψήφισε η κατά τα άλλα «προοδευτική συμμαχία».

Οι αγώνες ούτε ξεκινάνε ούτε  σταματάνε στις εκλογές. Οι μαζικοί αγώνες δίνουν τις λύσεις. Όχι οι πρόεδροι και οι διαβουλεύσεις. Το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις 15 χρόνια τώρα, όταν κάποιοι άλλοι συμμετείχαν στα προεδρεία των «ανεξάρτητων» που σήμερα υποκριτικά καταγγέλλουν και ψήφιζαν τους απολογισμούς τους.

Στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΦΕΕ 1-3/4 η Αγωνιστική Συσπείρωση  θα δώσει τη μάχη αυτά τα αιτήματα να υιοθετηθούν από τους αντιπροσώπους.

Παρά την προσπάθεια ορισμένων (ένθεν κακείθεν) να τους μαντρώσουν με δήθεν συσκέψεις κατά περιοχές και να τους υποδείξουν τους «καλούς» υποψήφιους (ως πεντάδες είναι γνωστές στον κόσμο).

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι ακόμα ζητούμενο στην ΠΟΦΕΕ. Θα δώσουμε τη μάχη και γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν τους συλλόγους και να απαιτήσουν τη διεκδίκηση όλων των δίκαιων αιτημάτων.

Πηγή