ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 2/12

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συνάδελφους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και στη συνέχεια στην πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 02/12/2022.

Παρότι το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. είχε ενημερώσει έγκαιρα τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την κινητοποίηση και την επίσκεψη που θα κάναμε εκείνοι «φρόντισαν» να απουσιάζουν και τελικά συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο υπουργείο οικονομικών η συνάντηση έγινε με τον διευθυντή φορολογίας, όπου θέσαμε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως MyData, ασθένεια, ευθύνες του λογιστή με το Ν.4557, διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου 12.000,00 ευρώ. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι θα ενημερώσει τους αρμοδίους υπουργούς και το Διοικητή της ΑΑΔΕ!!

Στο υπουργείο εργασίας η συνάντηση έγινε (μετά από μια ώρα στήσιμο ) με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού. Θέσαμε τα θέματα παράτασης της απογραφής και της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που χρήζουν διευκρίνησης και ερμηνείας, ξεκαθάρισε ότι παράταση δεν θα δοθεί πέραν της 20/12, για εθνικούς λόγους και τα προβλεπόμενα εξοντωτικά πρόστιμα θα επιβάλλονται από την 21/12 κανονικά!! Για το θέμα της ασθένειας ενώ αναγνώρισε ότι αποτελεί ανωτέρα βία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ΑΠΔ, όταν τέθηκαν ζητήματα για απαλλαγή του ασθενούς από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά τη διάρκεια της ασθένειας, και την καταβολή επιδόματος ασθένειας τα απέρριψε ως «κομμουνιστικές διεκδικήσεις» που απειλούν τον ΕΦΚΑ!!!

Εμείς δεν είχαμε την παραμικρή αυταπάτη ότι μόνο με τέτοιες συναντήσεις θα δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Και ο λόγος είναι απλός.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες υλοποιούν αυτή την πολιτική που εντατικοποιεί τη δουλειά μας και στοχεύει στην ενίσχυση με όλους τους τρόπους της συγκέντρωσης στις μεγάλες εταιρείες. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα, γιατί η λογική τους βρίσκεται στην άλλη πλευρά και υλοποιείται με τους νόμους που ψηφίζουν.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για μια ακόμα φορά η στάση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.. Παρότι η απόφαση για κινητοποίηση ήταν γνωστή από τις 19/11/22, επέλεξε να αποσιωπήσει εντελώς το γεγονός. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό γιατί τα στελέχη της στη ΓΣ καταψήφισαν τόσο την κινητοποίηση , όσο και τα αιτήματα που προβάλλουμε. Είναι γνωστή η «αλλεργία » τους σε τέτοιες δράσεις γιατί στενοχωριούνται κυβερνητικά στελέχη και χαλάει το καλό κλίμα συνεργασίας! Η ανακοίνωση που στάλθηκε στις 10.20 το πρωί της Παρασκευής, για την απαράδεκτη στάση του υπουργού εργασίας, ήταν μια από τις γνωστές λαθροχειρίες της ηγεσίας της.

Η Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α, θεωρώντας ότι ο δίκαιος αγώνας των λογιστών είναι ανάγκη να κλιμακωθεί για να δοθούν λύσεις, θα ζητήσει άμεσα από την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει ξανά όλες τις Ενώσεις και με απόφαση της συνέλευσης της ΠΟΦΕΕ σε πανελλαδική κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες, με τα αιτήματα της κινητοποίησης της 02/12.

Πιστεύουμε ότι μόνο ο ενωμένος αγώνας των λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών , μαζί με τους πελάτες μας αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς λογιστές θα φέρουν τις επιθυμητές λύσεις στα προβλήματα μας.

Πηγή