ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, καταδικάζοντας την αναλγησία της κυβέρνησης σχετικά με το εξοντωτικό πλαίσιο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τα άλλα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους λογιστές.

Βλέποντας αυτή τη διάθεση των λογιστών και των Ενώσεων που πήραν πρωτοβουλίες, με την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. να είναι στην πρώτη γραμμή, είπαν κυβέρνηση και κολαούζοι της να μεταχειριστούν άλλες παλιές και γνωστές μεθόδους στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων λογιστών.

Ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν προσπαθούν να το διασπάσουν. Παλιά τεχνική όλων των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών που δε σηκώνουν διαφορετική άποψη από την κυβερνητική.

Έτσι οι «ανεξάρτητοι συνδικαλιστές» ξαναχτύπησαν. Προσπαθούν, μετά από παροτρύνσεις «συναδέλφων» αλλά και κυβερνητικών καλοθελητών, να βάλουν εμπόδια στη δράση της Ένωσής μας που εδώ και δύο χρόνια τους χαλάει τη σούπα της σιγής νεκροταφείου και της γραμμής του «καλού συνεργάτη». Το ομολογούν άλλωστε αφού λένε ότι «η ΕΦΕΕΑ κάνει κινητοποιήσεις και αυτό δυσαρεστεί πολλούς». Αφού είδαν ότι με όσες προσπάθειες κι αν κάνουν, δεν περνάει η λογική της αναμονής και της απραξίας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ούτε στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ αλλά ούτε και στις μαζικές συνελεύσεις της Ένωσης, αποφάσισαν με τερτίπια να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Μπροστινός αυτή τη φορά ο εκλεγμένος με τη ΔΗΚΙΟ στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά και στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και αντιπρόσωπος στην ΠΟΦΕΕ με τους «ανεξάρτητους» κ. Ίσαρης.

Εκτός από το σύλλογο-σφραγίδα που ήδη είχε, ταυτόχρονα με τη συμμετοχή του στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α., είπε να κάνει κι έναν ακόμη σύλλογο, έτσι για πλουραλισμό. Μετά το «Σύλλογο Λογιστών Πειραιά», του οποίου έχει βαπτιστεί πρόεδρος, σύστησε πρόσφατα και τον «Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά Ελεύθερων Επαγγελματιών», για να ξαναγίνει πρόεδρος και να ενταχθεί στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε.. Με διασπαστικό προσανατολισμό εναντίον της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. αφού όπως διαβάζουμε στο καταστατικό ο νεοσυσταθείς σύλλογος θα εγγράφει επίσης συναδέλφους από όλο το λεκανοπέδιο. Με έδρα το γραφείο του, έστησε παραμάγαζο με άλλους λιβανιστές της δήθεν ενότητας του κλάδου, που κόβουν βόλτες από την ΠΟΦΕ-Ε στη ΔΗΚΙΟ στο επιμελητήριο, ανάλογα με τα συμφέροντα της «ανεξάρτητης» κυβέρνησης που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια. Με συνέλευση που όπως είπαν είχε απόλυτη συμμετοχή 74 ατόμων, που πραγματοποιήθηκε 01/07 (αλήθεια δεν έκαναν δηλώσεις;) από την οποία με δήλωσή τους κάποιοι απουσίαζαν, ενώ φαίνεται ότι έχουν υπογράψει ως παρόντες!! Αν δεν σας βολεύει τόση δημοκρατία παιδιά εκτελέστε την.

Τόσους μήνες που η Ε.Φ.Ε.Ε.Α., με αποφάσεις του ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων ήταν στους δρόμους με τους λογιστές γιατί τα κυβερνητικά μέτρα εξοντώνουν τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, αυτοί δημοσίευαν φωτογραφίες με κυβερνητικά στελέχη. Με πλατιά χαμόγελα ευτυχίας. Ε, ήθελαν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους άφηνε.

Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν ήδη βγάλει συμπεράσματα για τη διαλυτική τακτική αυτών των ανθρώπων, νομίζουμε ότι έχουν άλλο ένα στοιχείο για να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα. Όσο δεν παίρνουν οι ίδιοι οι λογιστές την κατάσταση στα χέρια τους, θα ευδοκιμούν αυτά τα φυντάνια και θα παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι του κλάδου, καλώντας τους λογιστές να περιμένουν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεών τους με την κυβέρνηση. Για να υπηρετήσουν μια αντιδραστική πολιτική που προσπαθεί να συγκεντρώσει τον κλάδο σε λίγες εταιρείες, ενώ αυτοί θα βολεύονται σε επιτροπές και επιτροπάτα σαν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους.

Η Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. καλεί όλους τους λογιστές να καταδικάσουν τέτοιες ιδιοτελείς και αντιδραστικές λογικές. Να συσπειρωθούν γύρω από την ΕΦΕΕΑ, την Ένωση που μετά από πολύχρονο αγώνα απεγκλωβίστηκε από τα γρανάζια των κολαούζων των κυβερνήσεων και όρθωσε το ανάστημά της στη βάση των συμφερόντων όλων των αυτοαπασχολούμενων λογιστών, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για να υλοποιήσουν τα κυβερνητικά μέτρα.

Η φετινή χρονιά είναι χρονιά αρχαιρεσιών σε όλες τις Ενώσεις και στην Ομοσπονδία. Είναι ανάγκη να πάρουν το μάθημά τους όλοι αυτοί που μας θεωρούν γρανάζια για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων τους. Η μόνη λύση είναι η μαζική συμμετοχή με αλλαγή των συσχετισμών πανελλαδικά και η ηχηρή απάντηση σε όσους με τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τη δουλειά και τη ζωή μας.

Καμία εμπιστοσύνη στο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. που στηρίζει ανοιχτά τέτοιες ενέργειες. Άλλωστε πως να ξεχάσει κανείς την παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου για εκλογές με απλή αναλογική, τις απαράδεκτες προ-συνεννοήσεις για την εκλογή Δ.Σ. στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε., τους εκβιασμούς και τις αλα καρτ εκλογές για τους αντιπροσώπους στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Μαζικός αγώνας, στη βάση των δίκαιων αιτημάτων των λογιστών. Σε συμμαχία με τους μισθωτούς συναδέλφους μας και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και βιοτέχνες που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούνται.

Καλούμε το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. να συνεχίσει το δίκαιο αγώνα μας και να εξαγγείλει κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, με αιχμή τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου.

Διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «ψηφιακό τέλος συναλλαγής» για τις συνδρομές στα σωματεία μας. Έλεος. Στο τέλος θα επιβάλλουν στα σωματεία να αποδίδουν για τις συνδρομές των μελών και ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος!!
• Τα myDATA να λειτουργήσουν στη βάση των προτάσεων των Ενώσεων των λογιστών και όχι των εντολών των μεγάλων ελεγκτικών. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας
• Να νομοθετηθεί πραγματική αναγνώριση της ασθένειας του λογιστή. Όχι στην κοροϊδία της κυβέρνησης.
• Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 για συνυπευθυνότητα και δέουσα επιμέλεια. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

ΑΘΗΝΑ 11/09/2024

Πηγή