Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Βελά του Δήμου Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, στο πύρινο μέτωπο στο Κυπαρίσσι επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ», τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επιπλέον, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο που καίει αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά της Αιγιαλείας, συνεχίζουν να επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σημειώνεται ότι δύο φωτιές δεν απειλούν μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Τις έρευνες για τα αίτια των δύο πυρκαγιών έχουν αναλάβει τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής.

Πηγή