Η ποδοσφαιρική πανδαισία στη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζεται απόψε, με το Europa League (2η αγωνιστική) και Conference League (πρεμιέρα) να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από το πολύ θεαματικό στο ξεκίνημά του νέο Champions League.

Προερχόμενος από δύο συνεχείς ήττες, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα (22:00) τη Στεάουα Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να σηκώσει το κεφάλι του και να βρει τις λύσεις που θα του επιτρέψουν την επιστροφή στις επιτυχίες.

Η ήττα (1-3) από τη Γαλατασαράι στην Πόλη αποδόθηκε στο ποιοτικότερο ρόστερ των Τούρκων, όμως ακολούθησε κι εκείνη από τον Άρη (0-1) στην Τούμπα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάσει την κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν έκανε ιδανική πρεμιέρα στην ίδια διοργάνωση, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στη Γαλλία από τη Λιόν (0-2).

Με το νέο φορμάτ όπου κάθε βαθμός μετράει, η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 19:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπράγκα, στοχεύοντας στους πρώτους τρεις βαθμούς του.

Το πορτογαλικό συγκρότημα, το οποίο καθοδηγεί ένας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ, μπορεί να μη διαθέτει τη δυναμική των τριών μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας (Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ) αλλά είναι αντίπαλος δύσκολος, πειθαρχημένος και συμπαγής.

Πιεσμένος πολύ μετά από μία κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι δεν έχει περιθώριο να ξεκινήσει στην Ευρώπη με νέα αποτυχία.

Το βράδυ της Πέμπτης (22:00) οι «πράσινοι» κάνουν ντεμπούτο στο Conference League αντιμετωπίζοντας στην Μπάνια Λούκα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) την Μπάνια Λούκα.

Οι περσινοί πρωταθλητές της βαλκανική χώρας δεν τρομάζουν, όμως στην Ευρώπη εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν πια και κυρίως ουδείς μπορεί να υποτιμήσει κανέναν.

Ως εκ τούτου, το «τριφύλλι» οφείλει να εμφανιστεί με σοβαρότητα και πειθαρχία για να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα προς τα νοκ-άουτ.

Πηγή