Σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων έχουν προσχωρήσει οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την χαλάρωση των περιορισμών του lockdown.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι βρετανικές επιχειρήσεις προσλαμβάνουν σήμερα μόνιμο προσωπικό με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 23 χρόνων. Παράλληλα διαφημίζουν τις περισσότερες κενές θέσεις των τελευταίων τριών χρόνων.

Τα στοιχεία της KPMG και της Adzuna αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει έντονα από την ύφεση του προηγούμενου έτους. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με το πότε θα χαλαρώσει την πολιτική της.

«Η αγορά εργασίας φαίνεται να εκτοξεύεται παντού και χρειαζόμαστε αυτή τη δυναμική για να συνεχίσουμε ώστε η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας να ανακάμπτουν πλήρως», δήλωσε η συνεργάτης της KPMG Κλερ Γουόρνς.

Η βελτιωμένη εμπιστοσύνη μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων αύξησε τη ζήτηση για προσωπικό φτάνοντας σχεδόν επίπεδα- ρεκόρ, ενώ η ομάδα των εργαζομένων σε αναζήτηση εργασίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της KPMG και της Συνομοσπονδίας Προσλήψεων και Απασχόλησης.

Οι χαλαροί περιορισμοί αύξησαν τον Permanent Placements Index στο 67,4, υποδεικνύοντας έντονη ανάπτυξη.

Οι ελλείψεις προσωπικού επιδεινώθηκαν για τρίτο μήνα, με τους υπεύθυνους προσλήψεων να υποστηρίζουν ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα από την πανδημία και η αναστολή εργασίας επηρέασε τη διαθεσιμότητα των μόνιμων υποψηφίων, ανέφεραν οι KPMG και REC.

Η δεξαμενή των διαθέσιμων έκτακτων εργαζομένων μειώθηκε επίσης σημαντικά, λόγω της έντονης ζήτησης, λιγότερων εργαζομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της απροθυμίας ορισμένων να αναζητήσουν νέες θέσεις κατά την κρίση του Covid-19.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Πηγή