Μια γυναίκα νοσηλεύεται στην εντατική μετά την επίθεση που δέχθηκε από λύκους ενώ έκανε τζόκινγκ σε πάρκο ζώων κοντά στο Παρίσι, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν, νωρίς το πρωί της Κυριακής το 36χρονο θύμα – που διέμενε σε ένα κατάλυμα εντός του πάρκου Thoiry – περιπλανήθηκε στην κύρια ζώνη σαφάρι, η οποία είναι αποκλειστική για τα αυτοκίνητα.

Της επιτέθηκαν τρεις αρκτικοί λύκοι και υπέστη σοβαρά δαγκώματα στο λαιμό, την πλάτη και στο ένα πόδι.

Το Thoiry, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα άγριας ζωής της Γαλλίας. Περίπου 800 ζώα που εκτρέφονται εκεί αφήνονται να περιφέρονται ελεύθερα, ενώ οι επισκέπτες τα παρακολουθούν από την ασφάλεια των οχημάτων.

Το πάρκο προσφέρει καταλύματα κοντά στα καταφύγια των λύκων και των αρκούδων, με την περιοχή των καταφυγίων να προστατεύεται από ηλεκτρικούς φράχτες και τάφρους, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος France Info.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Δεν είναι σαφές γιατί η γυναίκα μπήκε στη ζώνη σαφάρι που είναι αποκλειστικά για αυτοκίνητα. Οι αρχές του πάρκου δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

“Δεν γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο αν η φιλοξενούμενη έκανε κάποιο λάθος ή αν υπήρξε πρόβλημα με τις πινακίδες”, δήλωσε ανώνυμη αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Parisien.

Η γυναίκα διασώθηκε αφού οι υπάλληλοι του πάρκου άκουσαν τις κραυγές της την ώρα που της επιτίθονταν και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: BBC

Πηγή