Γιώργος Χριστόπουλος: Νιώσε ασφαλής στη δουλειά σου και φέτος με τα e-bοok βοηθήματα 2024 – «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2024 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων». Με ασκήσεις και παραδείγματα βήμα – βήμα πάνω στα έντυπα λύνεις όλες τις απορίες σου για τις δηλώσεις – Τώρα δεν έχεις χρόνο για θεωρητικές αναλύσεις.

Αγαπητέ/η συνάδελφε,

Και φέτος με τα e-books βοηθήματα «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2024 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων» με ασκήσεις και παραδείγματα βήμα – βήμα πάνω στα έντυπα, οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί νοιώθουν ασφαλείς στη δουλειά τους.

Γιατί με τις ασκήσεις και παραδείγματα βήμα – βήμα πάνω στα έντυπα, λύνουν όλες τις απορίες όχι μόνο για τις δηλώσεις αλλά και για κάθε συναφές θέμα.

Γιατί τώρα δεν έχουν χρόνο για θεωρητικές αναλύσεις και ως επαγγελματίες της πράξης χρειαζόμαστε «εργαλεία» στη δουλειά μας.

Μη τα χάσετε. («πιο πρακτικά δεν γίνεται»)
 

Γιατί στα 16 βοηθήματα, εντυπωσιάζει η πρότυπη δουλειά μας με το e-book βιβλίο της χρονιάς «ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΚΜΑΡΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ» και πιο πολύ οι ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΌΙ για συμπλήρωση των εντύπων Ε3 και «Ν».

Με τα e-book βοηθήματα νιώθεις ασφαλής στη δουλειά σου

Μη τα χάσετε. («πιο πρακτικά δεν γίνεται»)

Δες παρακάτω το video με τα δείγματα, αλλά και πατώντας εδώ

Δες αναλυτικά τι περιέχει η σειρά των e-books βοηθημάτων μας και δήλωσε συμμετοχή για να πάρεις κωδικούς εδώ

Αναλυτικά η σειρά των e-books βοηθημάτων μας με τους Χρηστικούς Οδηγούς και τις πρότυπες ασκήσεις – παραδείγματα περιέχει:

Ι. Ειδικοί Χρηστικοί Φορολογικοί Οδηγοί 2024:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 107/2024: Δηλώσεις Νομικών Προσώπων – Έντυπο «Ν» φορολογικού έτους 2023 – με διαδραστική λειτουργία.

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΌΣ 106 -1 /2024: Δήλωση τεκμαρτής φορολόγησης

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΌΣ 106/2024: πως θα φορολογηθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα για τα εισοδήματα του 20223

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 105/2024: ΕΝΤΥΠΟ Ε3 – πλήρης ανάλυση με παραδείγματα σε κάθε πίνακα και με διαδραστική λειτουργία

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 104/2024: Οι αλλαγές στα φετινά έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και Κ.Φ.Α

ΙΙ Ασκήσεις για Φυσικά Πρόσωπα:

ΑΣΚΗΣΗ Φ.Π. 2/2024 – (Τεκμαρτή φορολόγηση: Ατομικής επιχείρησης – (ελεύθερος επαγγελματίαςΛογιστής – Φοροτεχνικός) – Παράδειγμα συμπλήρωσης των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3 με τον πίνακα Ε΄ και της Κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

ΑΣΚΗΣΗ Φ.Π. 4/2024 Αγρότης με «Συμβολαιακή γεωργία» για το φορολογικό έτος 2023.

ΑΣΚΗΣΗ Φ.Π. 5/2024 – Ελεύθερος επαγγελματίας με «Μπλοκάκι» – Λογιστής – Φοροτεχνικός – (ΔΕΝ φορολογείται με το νέο τεκμαρτό τρόπο).

ΙΙΙ Ασκήσεις για Νομικά Πρόσωπα:

1. ΑΣΚΗΣΗ N.Π. 1/2024 ΟΕ Φορο-λογιστική Εταιρεία απλογραφικά –Παράδειγμα συμπλήρωσης του Ε3 και των εντύπων Ε2 και Ν με την Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης για το Φορολογικό Έτος 2023.

2. ΑΣΚΗΣΗ Ν.Π. 3/2024Μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα (με ενοίκια, τόκους και έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές)

3. ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΣΚΗΣΗ Ν.Π. 11/2024: Η επιδότηση της επιστρεπτέας προκαταβολής και οι πέντε περιπτώσεις λογιστικής και φορολογικής μεταχείρισης. (συμψηφισμός με ζημιές, διανομή, αποθεματικό, μελλοντική διανομή ή κεφαλαιοποίηση) – Ανάλυση με παράδειγμα πάνω στο έντυπο «Ν» του γενικού κανόνα αντιμετώπισης των επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

4. ΑΣΚΗΣΗ Ν.Π. 6/2024 – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με επιχειρηματική δραστηριότητα.

5. ΑΣΚΗΣΗ Ν.Π. 8/2024 -ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ – Φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων που διανέμει.

6. ΑΣΚΗΣΗ ΝΠ 12/ 2024: Ναυτιλιακή Εταιρεία Εκμετάλλευσης Επαγγελματικού Σκάφους με μορφή «Ν.Ε.Π.Α») Παράδειγμα συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2023 (έντυπα Ε3, ΚΦΑ και «Ν».)

IV Ειδικές ασκήσεις:

ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: υπεραξία από τη μεταβίβαση Ι.Χ. αυτοκινήτων και δημόσιας χρήσης (άρθρο 10 ν.2579/1998 και άρθρο 5 ν.δ. 1146/1972), ατομικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων –Λογιστικός χειρισμός και Φορολογική μεταχείριση)

V. Ειδικά ένθετα:

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΡΙΤΟΥ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ: Φορολογικός και λογιστικός χειρισμός.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση,
Γιώργος και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

 
Γιώργος Χριστόπουλος είναι φοροτεχνικός – οικονομολόγος, με συγγραφική και διδακτική εμπειρία, επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven, μέλος της «mental Group Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες», τ. καθηγητής ΤΕΙ. [email protected]

Πηγή