25/11/2021

Δ.Σ. Ε.Φ.Ε.Ε.Α. – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Α. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.


Συνάδελφοι,

Σήμερα μετά από μια διεξοδική συζήτηση στο Δ.Σ., η πλειοψηφία προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο του τρόπου σύγκλησης συνελεύσεων και αρχαιρεσιών, παρουσίασε την ακόλουθη πρόταση:

Να ικανοποιηθεί το αίτημα των δύο αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. για έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11 και επόμενα του καταστατικού.

Α. Σύμφωνα με τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας προτάθηκαν τα ακόλουθα:

Σύγκληση γενικής συνέλευσης με θέμα προς συζήτηση:
1. Προσδιορισμός ημερομηνίας εκλογών.
2. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
3. Παράταση πληρωμής ετήσιας συνδρομής για το έτος 2021

Β. Αντίστοιχα το αίτημα από την πλειοψηφούσα παράταξή μας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Διοικητικός – οικονομικός απολογισμός και έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
2. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή εκλογών
3. Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος εκλογών και τρόπου διεξαγωγής σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία και τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία (δια ζώσης ή και διαδικτυακά)

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. έκρινε, ότι με την ισχύουσα νομοθεσία σε δια ζώσης γενική συνέλευση θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και όχι ανεμβολίαστοι με rapid test.

Παράλληλα υπάρχει νομική δέσμευση από το παράρτημα 10 του ΦΕΚ τεύχος Β’ 5401/20-11-2021, που ορίζει την υποχρέωση για κάθε είδους συνέδριο – γενική συνέλευση να γίνεται με μεικτό τρόπο. Συγκεκριμένα: «Επιτρέπεται η παρουσία σε συνέδρια και γενικές συνελεύσεις με φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων (μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο)».

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Α) Την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με μεικτό τρόπο δηλαδή, δια ζώσης και ταυτόχρονα διαδικτυακά.

Β) Οι ψηφοφορίες οι οποίες θα προκύψουν από την γενική συνέλευση να γίνουν για μεν τους παριστάμενους δια ζώσης και για δε τους υπολοίπους που παρίστανται διαδικτυακά, με ηλεκτρονική ψηφοφορία (ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΕΥΣ)

Την παραπάνω πρόταση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ αρνήθηκαν τα μέλη της μειοψηφίας και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Συνάδελφοι,

Μπορείτε να εκτιμήσετε για άλλη μια φορά την μόνιμη τακτική των άλλων παρατάξεων στην προσπάθεια τους να εργαλειοποιήσουν τα προβλήματα του κλάδου μας με μόνιμο σκοπό την κομματικοποίηση της μεγαλύτερης ένωσης της Ελλάδος.

Σας καλούμε όλοι μαζί, να αρνηθούμε και επιπλέον να αντισταθούμε στις αντιδημοκρατικές αυτές διαδικασίες που θέλουν την μειοψηφία να επιβάλλεται στην πλειοψηφία, ανατρέποντας τη δημοκρατία που ισχύει σε αυτήν την χώρα.

Συνάδελφοι,

Έχοντας την αίσθηση της ευθύνης για το μέλλον της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και καθώς η πλειοψηφία των μελών χρόνια τώρα έχουμε αποφασίσει να βάλουμε «φρένο» στην κομματικοποίηση της ένωσης μας.
 
Σας καλούμε να συμμετέχετε δυναμικά στην έκτακτη γενική συνέλευση και στις εκλογές με τον μεικτό τρόπο συμμετοχής.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ.
Τσαμόπουλος Δημήτρης, πρόεδρος
Κούβαρης Νικόλαος, αντιπρόεδρος
Μπινιάκου Ιωάννα, γραμματέας
Ζέρβα Αθανασία, ταμίας
Καούρας Χρήστος, μέλος

Πηγή