Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το επάγγελμα μας με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, και το πώς διαγράφεται το μέλλον του

Συνοπτικά εμείς είμαστε οι οποίοι:

• Υλοποιήσαμε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας…με αποτέλεσμα αν δεν νοσήσουμε από κορονοϊό να εξαντληθούμε σωματικά και ψυχικά.

• Υλοποιούμε την παράλογη ηλεκτρονική γραφειοκρατία της προχειρογραμμένης πλατφόρμας MyData, με ψηφισμένα εξοντωτικά πρόστιμα για παραβάσεις που δεν έχουν νόημα.

• Υλοποιούμε τα απαραίτητα σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και ότι πρόσθετο φανταστεί το υπουργείο εργασίας.

• Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εργασίες μας, και με έναν καταιγισμό φορολογικών διατάξεων και προχειροφτιαγμένων διευκρινιστικών εγκυκλίων για τις οποίες πρέπει να ενημερωνόμαστε διαρκώς.Και φυσικά…ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!

Και βέβαια πρόσθετα στα παραπάνω, το αγαπημένο σπορ των υπουργείων…πλατφόρμα δια πάσα νόσον..,.κ.ο.κ. ( γεγονός που δημιουργεί και υπόνοιες για φωτογραφικές και υπόγειες συνέργειες ???)

Μία τέτοια πλατφόρμα αποφάσισε να φτιάξει το υπουργείο, για να εφαρμόσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ, και βέβαια όλοι ξέρουμε στην πλάτη ποιων θα πέσει, αμισθί κατά βάση, στην πράξη….φυσικά τη δική μας.

Ας μας πει όμως κάποιος υπεύθυνα, υπέρ ποιάς πλευράς τάσσεται αυτή καινούργια διαδικασία…..υπέρ των υπερφορτωμένων νοικοκυριών, που με κόπο πληρώνουν τις ήδη

υπάρχουσες υποχρεώσεις τους, υπέρ των λογιστών που επωμίζονται άλλη μια υποχρέωση, που ουδεμία σχέση έχει με το εργασιακό τους αντικείμενό ή υπέρ των ασφαλιστικών εταιρειών?

Εν τάχη αναφέρουμε τα εξής : μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες, όταν το ετήσιο κόστος ασφάλισης μιας κατοικίας είναι τεράστιο. Μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, εφόσον η κατοικία ασφαλίζεται συσσωρευτικά για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες, σημειωτέον στο ίδιο ασφαλιστήριο, άρα απαλλάσσονται όσοι έχουν ξεχωριστά ασφαλιστήρια και για ασφαλιστήρια που έχουν και τις τρεις κατηγορίες, άρα όλοι όσοι δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις στο 100% εξαιρούνται και είναι πολλοί…….και τέλος το ποσό ασφάλισης του ακινήτου, να καλύπτει τη συνολική αξία ανακατασκευής του κτίσματος, αν όχι εξαιρούνται και αυτοί.

Για όλες αυτές τις προϋποθέσεις, χορήγησης της μείωσης ή μη του ΕΝΦΙΑ, υπόχρεος για την μελέτη και την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, είναι και πάλι ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ και όχι οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Δυστυχώς η τωρινή ηγεσία της ΠΟΦΕΕ έχει αποδειχτεί ανίκανη να υψώσει ανάστημα………….δεν θέλει άλλωστε……………

Καλούμε όλους τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς, να συμμετέχουν στις κατά τόπους ενώσεις-συλλόγους, ώστε να καταφέρουμε με την συσπείρωση μας να έχουμε μια ακόμα πιο ισχυρή φωνή σαν κλάδος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΕΛΦΑ

Πηγή