Σε ψηφιακή μορφή, με τη χρήση της e-επιχειρηματικής πλατφόρμας Domotex Digital Day, θα πραγματοποιηθεί 20 Μαΐου 2021, η Διεθνής Έκθεση Επίστρωσης Δαπέδων Domotex, που διοργανώνει ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Αννοβέρου, Deutsche Messe AG, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί η διεθνής έκθεση να διοργανωθεί σε υβριδική μορφή 18-20 Μαΐου, τελικά, λόγω του νέου κύματος Covid-19, αποφασίστηκε η υποστήριξη ενός ψηφιακού συνεδρίου που θα επικεντρωθεί στα τρέχοντα και μελλοντικά θέματα της διεθνούς βιομηχανίας δαπέδων.

«Οι εμπορικές εκθέσεις όπως η Domotex, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ένα πολύ υψηλό επίπεδο διεθνοποίησης, μεταξύ των εκθετών και των επισκεπτών, έχουν μακρά περίοδο προγραμματισμού. Μετά την πρόσφατη αύξηση των παγκόσμιων περιπτώσεων Covid-19, συνοδευόμενη από lock down, παγκόσμιες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις και περιορισμούς καθώς και τις απαιτήσεις για καραντίνα, έπρεπε να λάβουμε αυτήν την απόφαση.

Δυστυχώς, για πρώτη φορά στην 32ετή ιστορία της, δεν θα μπορέσουμε να οργανώσουμε την Domotex το 2021 ως μια φυσική εμπορική έκθεση στους εκθεσιακούς μας χώρους στο Αννόβερο», αναφέρει ο Δρ. Andreas Gruchow, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Messe AG, σχολιάζοντας την τελική απόφαση του Εκθεσιακού Οργανισμού, για να προσθέσει:

«Μια υβριδική Domotex δεν είναι ρεαλιστική στην τρέχουσα κατάσταση, καθώς θα απαιτούσε ένα συγκεκριμένο ποσοστό φυσικών εκθετών και επισκεπτών επί τόπου, σε συνδυασμό με ταξίδια από όλα τα μέρη του κόσμου. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την Domotex ως καθαρά ψηφιακό γεγονός, για να παρέχουμε στους πελάτες μας την απαραίτητη ασφάλεια προγραμματισμού από τώρα και στο εξής».

Η επόμενη υβριδική Domotex έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Ιανουαρίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο του Ανόβερου.

Πηγή