ΕΛΤΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕ ενέκρινε το κείμενο μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα του: Διεθνούς Προτύπου Διαχείρισης Ποιότητας 1 και 2 στην Ελληνική Γλώσσα.

Το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας 1 ασχολείται με τις ευθύνες μιας ελεγκτικής εταιρείας να σχεδιάζει, να εφαρμόζει και να λειτουργεί ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας για ελέγχους ή επισκοπήσεις οικονομικών καταστάσεων ή άλλες εργασίες διασφάλισης ή συναφών υπηρεσιών.

Το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας 2 ασχολείται με το διορισμό και την καταλληλότητα του επισκοπητή ποιότητας ανάθεσης, καθώς και τις ευθύνες του επισκοπητή για την απόδοση και την τεκμηρίωση της επισκόπησης ποιότητας ανάθεσης και ισχύει για όλες τις αναθέσεις, για τις οποίες απαιτείται να διενεργηθεί επισκόπηση ποιότητας ανάθεσης σύμφωνα με το ΔΠΔΠ 1.

Τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, απαιτείται να έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί έως την 15η Δεκεμβρίου 2022, και η αξιολόγηση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας που απαιτείται από το ΔΠΔΠ 1, θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός ενός έτους από την 15η Δεκεμβρίου 2022.

Το ΔΠΔΠ 2 ισχύει για ελέγχους και επισκοπήσεις οικονομικών καταστάσεων καθώς και για άλλες αναθέσεις διασφάλισης και συναφών υπηρεσιών για περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 15η Δεκεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Πηγή