Μαρούσι, 16/05/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
www.eopyy.gov.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Στα πλαίσια της διασταύρωσης οικονομικών στοιχείων που περιέχονται στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΟΠΥΥ, έχει αναρτηθεί από τις 14/05/2024 στον ιστότοπο του ΚΜΕΣ σχετικό έγγραφο, ανά Κ.Α.Κ φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτική εταιρεία, για ενημέρωση και επιβεβαίωση ποσών οφειλών rebate και clawback που αφορούν τα έτη 2012 – 2021. Παρακαλούνται όπως:

Α) όσοι από τους ανωτέρω διαθέτουν ήδη λογαριασμό στο site του ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ, να λάβουν εξατομικευμένη γνώση του εν λόγω εγγράφου μέσω της σύνδεσης στο url https://www.eopyykmes.gr, επιλογή «ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ», και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτό,

Β) όσοι δεν διαθέτουν ακόμη λογαριασμό να ακολουθήσουν, έως και τις 24/05/2024, τα κάτωθι βήματα δημιουργίας λογαριασμού, ώστε, εν συνεχεία, να λάβουν εξατομικευμένη γνώση του εν λόγω εγγράφου και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται σε αυτό.

Βήματα δημιουργίας λογαριασμού:

1. Σύνδεση στην αρχική σελίδα του site https://www.eopyykmes.gr
2. Στην ενότητα «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ», επιλογή «ΕΓΓΡΑΦΗ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» 
3. Επιλογή της Εταιρίας από τον κατάλογο φαρμακευτικών εταιριών και επιλογή του πλήκτρου «ΕΠΟΜΕΝΟ» στο κάτω μέρος της σελίδας. Αν η εταιρία δεν είναι στον κατάλογο, μπορεί να προστεθεί, ακολουθώντας σχετικό σύνδεσμο.
4. Επιβεβαίωση (ή διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας) και συμπλήρωση των στοιχείων λογαριασμού χρήστη.
5. Αποθήκευση και εκτύπωση της αίτησης (ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΕ).
6. Υπογραφή, σφράγιση και αποστολή με e-mail και Courier της αίτησης στη διεύθυνση:
ΕΟΠΥΥ
Διεύθυνση Φαρμάκου
Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Συνταγών
Πειραιώς 181, 1ος όροφος
T.K. 118 53 ΤΑΥΡΟΣ

Αναλυτικότερες οδηγίες για την παροχή σύνδεσης υπάρχουν στο εγχειρίδιο χρήσης, στο μενού «ΒΟΗΘΕΙΑ» της αρχικής σελίδας του site https://eopyykmes.gr (Δείτε σελ. 20-23).

Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού, θα ακολουθήσει ενημέρωση με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail που δηλώθηκε στη δήλωση στοιχείων Φαρμακευτικής Εταιρίας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ε. ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

Πηγή