ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111 – 2108834483
e-mail [email protected]
Όλοι την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, στις 19:00 στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Σύνταγμα, αρχή Ερμού)
Να καταργηθεί τώρα ο Ν. 5073/2023 και να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ για κάθε επαγγελματία!
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του εκτρώματος, του Ν. 5073/2023. Από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος αυτός (με πρόσχημα της πάταξη της φοροδιαφυγής) ο κλάδος των λογιστών, μαζί με το σύνολο των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων βρέθηκε στο δρόμο του αγώνα για την κατάργησή του. Οι αδιανόητες επιβαρύνσεις που επιβάλλει ο τεκμαρτός υπολογισμός του εισοδήματος σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί ακόμα σε μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με το εισόδημα.
Η ΕΦΕΕΑ πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις, και πλάι με το σύνολο των μικροεπαγγελματιών προσπαθεί να αναδείξει ότι σε καμιά περίπτωση ο νόμος δεν στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής αλλά να κλείσει μαζικά τις μικρές επιχειρήσεις μιας και αποδέχεται ότι οι αυτές αποτελούν διαρθρωτικό πρόβλημα για την οικονομία με άμεσες δυσμενείς συνέπειες και στη δική μας δουλειά.
Παράλληλα με την αύξηση της προκαταβολής και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγούμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Από την άλλη γίνεται πραγματικά πάρτι κερδών για του μεγάλους ομίλους και για εμάς προορίζουν την τελική ταφόπλακα στη δουλειά και το μέλλον μας.
Πλέον μιλάμε για αγώνα επιβίωσης. Βροντοφωνάζουμε το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους του επαγγελματίες και εμπόρους (δηλαδή τους πελάτες μας) που αντιμετωπίζουμε την ίδια αντιλαϊκή, ταξική επίθεση. Που έχουν ακολουθήσει την ίδια αγωνιστική στάση. Στην προοπτική του λουκέτου επιλέγουμε μαζί τους το δρόμο του αγώνα.
Απαιτούμε:
Κατάργηση του Νόμου 5073/2023
Καθιέρωση Αφορολογήτου ορίου στις 12.000,00 προσαυξημένο κατά 3.000,00 για κάθε προστατευόμενο μέλος
Τα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας
Όχι στο κλείδωμα και στο μηδενισμό των αποκλίσεων με τα mydata των δηλώσεων στο ΦΠΑ και στο εισόδημα. Αποστολή στα mydata μόνο τα δεδομένα εσόδων
Άμεση απενεργοποίηση του Νόμου 4557/2018 στην προοπτική της κατάργησης των διατάξεων που αφορούν τους λογιστές
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Λεωνιδόπουλος
Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Αναστασίου