ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr
e-mail [email protected]

Καμία επανάπαυση ή απογοήτευση!

Συνεχίζουμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση στον κλάδο μας χειροτερεύει κάθε μέρα που περνάει. Η απραξία, η απογοήτευση και η μοιρολατρία δε μπορεί να είναι λύση. Είναι υιοθέτηση των κυβερνητικών επιλογών. Είναι το λουκέτο και η ανεργία που μας ετοιμάζουν, προς χάριν των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου. Η σταδιακή εφαρμογή των νομοθετημάτων από το υπουργείο οικονομικών (myDATA, νέες πλατφόρμες, τεκμαρτά εισοδήματα κ.λπ.), η εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ II και της κάρτας εργασίας από την μια μεριά αλλά και τα πρόστιμα και οι ευθύνες που μας φορτώνουν με το Ν.4557, μας δείχνουν το δρόμο της εξόδου από το επάγγελμα με τους χειρότερους όρους στο επόμενο διάστημα. Όσο εξοργιστική είναι η «αδράνεια» ΠΟΦΕΕ και ΟΕΕ τόσο μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στις πλάτες μας για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα βάλει φραγμό στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.  

Από τη σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ και του ΟΕΕ ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι σκοπός τους είναι να επιβληθεί  «σιγή νεκροταφείου» στον κλάδο. Να μη αμφισβητηθεί στο παραμικρό  η εφαρμοζόμενη σήμερα κυβερνητική πολιτική που θέλει στην πράξη τον αφανισμό μας. Οι «συναντήσεις των προεδρείων» τους είναι απόδειξη του εμπαιγμού απέναντι στον κλάδο.

Ανακοινώνουν «κοινές ενέργειες», χωρίς καμία απολύτως ενέργεια.
 
Χαρακτηριστικό της παραλυτικής αδράνειας που διακατέχει το προεδρείο της ΠΟΦΕΕ, είναι μεταξύ άλλων ότι έχει να συνεδριάσει πάνω από τέσσερις μήνες!! Γι’ αυτούς μάλλον όλα πάνε ρολόι, ο κλάδος δεν έχει σοβαρά προβλήματα!! Αντίστοιχη ήταν και η απάντηση του προέδρου στην πρόσφατη ολομέλεια, σε αίτημα να οργανωθούν απ’ την ομοσπονδία δράσεις για τη διεκδίκηση λύσεων: «Εμείς κινητοποιήσεις για ψύλλου πήδημα δεν κάνουμε»!!

Ο κλάδος μας διακατέχεται από αγωνία και ανασφάλεια για το αύριο. Βρίσκεται σε αναβρασμό. Η διέξοδος κατά τη γνώμη μας βρίσκεται στη συσπείρωση και δράση, στην ενότητα στη βάση. Η εμπειρία από τις προηγούμενες πρωτοβουλίες που πήρε η ΕΦΕΕΑ, αλλά και τα μηνύματα από ενώσεις και συναδέλφους μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια αγωνιστικής συσπείρωσης.

Η ΕΦΕΕΑ απευθύνεται για μια ακόμα φορά, στα ΔΣ, τους αντιπροσώπους των ενώσεων όλης της χώρας, καθώς και σε κάθε συνάδελφο, να συναντηθούμε σε πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και μπρος.

Δε χωράει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί.

Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ προτείνει να οργανωθεί με ευθύνη της ένωσης μας, δια ζώσης στην Αθήνα και διαδικτυακά, σύσκεψη το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 10.30πμ.

Προτείνουμε να οργανωθεί πανελλαδική κινητοποίηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Διεκδικούμε:  

1. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν  μπορεί να είναι πριν την 30/9/2024.
2. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.
3. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας
4. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα » των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.
5. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.
6. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Ο Πρόεδρος
Παύλος Αποστόλου

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Αναστασίου

Πηγή