ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr
e-mail [email protected]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα μας
Όλοι την Τετάρτη 28/2/24 στις 10:30 στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
!

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συναδέλφους λογιστές φοροτεχνικούς, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/2/2024 στο υπουργείο Οικονομικών που κάλεσε η ΕΦΕΕΑ.

Χαιρετίζουμε τις ενώσεις λογιστών από όλη τη χώρα που δήλωσαν ότι συντάσσονται με το κάλεσμα της ΕΦΕΕΑ και εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο τη διεκδίκηση της επίλυσης των οξυμένων κλαδικών προβλημάτων μας.

Χαιρετίζουμε την ομοσπονδία των μισθωτών συναδέλφων μας (Π.Ο.Λ.), όπως και την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (πελάτες μας στην πράξη), μέλη της οποίας είναι δεκάδες κλαδικές και τοπικές ενώσεις αυτοαπασχολουμένων της Αττικής που συμμετείχαν στη συγκέντρωση μας.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι ενώσεων και συλλόγων λογιστών συσπειρώνονται στην πρόταση αντίστασης της ΕΦΕΕΑ, κόντρα στην επιτηδευμένη ανυπαρξία, τη λογική καθησυχασμού και νομιμοφροσύνης της ΠΟΦΕΕ και του ΟΕΕ, που κάνουν πλάτες στις επιλογές της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση που έγινε με στελέχη του υπουργείου  τέθηκαν τεκμηριωμένα  και αναλυτικά τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί σε λογιστές και επιχειρήσεις το κλείδωμα των δηλώσεων ΦΠΑ και διασύνδεση των POS με την ΑΑΔΕ. Τα στελέχη του υπουργείου παραδέχτηκαν, ότι όντως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην εφαρμογή τόσο της απόφασης 1020/2024, όσο και στον ελάχιστο του χρόνο που απομένει  και τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να διασυνδεθούν τα POS με την ΑΑΔΕ.

Η απάντηση όμως ήταν, ούτε αναστολή του κλειδώματος των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ θα υπάρξει, ούτε παράταση για την διασύνδεση των POS!!

Γίνεται ξεκάθαρο ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η βίαιη ψηφιοποίηση  θα προχωρήσει με κάθε τρόπο. Σκοπός είναι η τρομοκράτηση λογιστών και επιχειρήσεων να περάσει  το αντιεπιστημονικό έκτρωμα των mydata. Γνωρίζουμε επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ δεν είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής, αλλά το τσάκισμα μέσω προστίμων για ανούσιες τυπικές παραβάσεις των αυτοαπασχολούμενων λογιστών και μικρών επιχειρήσεων. Σκοπός είναι η βίαιη συγκέντρωση της δουλειάς σε όλο και λιγότερα χέρια.
 
Κάθε λογιστής – λογίστρια πλέον έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τα τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο που επηρεάζει άμεσα τη δουλειά μας, την υγεία μας, τη ζωή μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε φραγμό στις προθέσεις της κυβέρνησης, που σε καθημερινή σχεδόν βάση μας επιβάλλει και κάποια νέα υποχρέωση που συνοδεύεται και με τεράστιες ευθύνες και πρόστιμα.

Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε άλλα έχουμε πάρει «εντολή» από τα μέλη μας να εντείνουμε την προσπάθεια και να αποτελέσουμε με άλλες ενώσεις λογιστών το αντίπαλο δέος σε αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον μας καθώς επίσης και σε κάθε λογής καλοθελητές. Σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Κλιμακώνουμε την αντίσταση μας και συμμετέχουμε στο πανεργατικό–παλλαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 28/02/2024 στις 10:30 στα Προπύλαια.

Συντονίζουμε τη δράση μας με μισθωτούς και μικρούς επαγγελματίες.

Πέρα από τα ιδιαίτερα κλαδικά μας αιτήματα που αναλυτικά έχουμε αναπτύξει, ενώνουμε τη φωνή μας με τον εργαζόμενο λαό και διεκδικούμε:
• Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Κατάργηση του νόμου 5073/2023 για τη φορολογία των επαγγελματιών
• Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
• Άμεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους.

Όλοι την Τετάρτη 28/2/24 στις 10:30 στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια!
Προσυγκέντρωση στις 10:00 στην Ομόνοια (αρχή Πανεπιστημίου)
Να είμαστε όλοι εκεί!

Ο Πρόεδρος
Παύλος Αποστόλου

Η Γενική γραμματέας
Αναστασία Αναστασίου

Πηγή